Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Vineri 03 Aprilie 2020 - 14862 vizitatori azi
Lansarea Galei Tineretului din Romania.

Ministerul Tineretului si Sportului anunta organizarea Galei Tineretului din Romania care se va desfasura in data de 11 noiembrie 2017, la Bacau.  Gala Tineretului din Romania, ajunsa la a patra editie, este un eveniment initiat si organizat de Ministerul Tineretului si Sportului, singurul de acest gen din Romania sustinut de o institutie publica si care recunoaste contributia tinerilor la dezvoltarea comunitatilor din care fac parte.

 Gala din acest an isi propune sa recunoasca meritele tuturor celor implicati in proiecte si initiative cu si pentru tinerii din Romania, in perioada 2016-2017.

 Gala din acest an are in centru conceptul: Mai aproape de TINERI!

 Sectiunile in cadrul carora se vor acorda premii sunt urmatoarele:

 -      Antreprenoriat

-      Cultura

-      Incluziune sociala

-      International

-      Invatare non-formala

-      Munca si angajabilitate

-      Participarea tinerilor in comunitate

-      Sanatate

-      Sport

-      Voluntariat

 

Se vor acorda si urmatoarele categorii de premii speciale:

-      Combaterea discriminarii si promovarea egalitatii de gen

-      Dialog Structurat

-      Autoritatea locala - proiect de tineret in parteneriat

-      Cea mai mare finantare pentru activitatea de tineret la nivel de UAT

-      Cel mai bun proiect pentru studenti

-      Junior ONG - cel mai bun proiect derulat de un ONG infiintat recent (2 ani)

 

Premiul de popularitate se va acorda proiectului care va obtine cele mai multe voturi in perioada 1-8 noiembrie 2017.

 Formularele de candidatura vor fi analizate si punctate de catre un juriu specializat, pe baza criteriilor de jurizare mentionate in Regulamentul Galei Tineretului.

Juriul va fi format din reprezentanti ai structurilor guvernamentale si neguvernamentale, cu expertiza in domeniile pentru care se acorda premiile.

Toate detaliile legate de inscrierea proiectelor in competitie pot fi consultate pe site-ul www.galatineretului.ro. 

 

.

 

 

GALA TINERETULUI DIN ROMANIA BACAU 2017

 REGULAMENT

  Introducere 

Prezentul Regulament stabileste detaliile participarii la cea de a patra editie a evenimentului Gala Tineretului din Romania, precum si conditiile si criteriile de eligibilitate pentru inscrierea candidaturilor la categoriile din cadrul galei de premiere a activitatii de tineret.

Gala Tineretului din Romania este organizata de Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) si va avea loc in data de 11 noiembrie 2017, la Teatrul Bacovia din Bacau.

Gala din acest an are in centru conceptul: Mai aproape de TINERI!

La eveniment se pot inscrie organizatii neguvernamentale, institutii publice, grupuri informale, companii sau orice alte structuri care au derulat proiecte cu impact pentru tineri.

 

Calendar de desfasurare

? 26 septembrie - 19 octombrie 2017: depunerea aplicatiilor pentru concurs; 

? 20 - 31 octombrie 2017: jurizarea aplicatiilor depuse; 

? 1 noiembrie 2017: anuntarea finalistilor (acestia vor trimite un video de prezentare al proiectului, de maximum 1 minut, pentru a fi proiectat in timpul galei, in cazul in care este premiat);

? 11 noiembrie 2017, ora 18.00: Gala Tineretului din Romania, la Bacau - premierea castigatorilor pe categoriile anuntate.

Candidaturile depuse dupa data de 19 octombrie 2017 nu vor intra in competitie.

 

Specificam faptul ca toti finalistii vor fi invitati sa ia parte la evenimentul din data de 11 noiembrie 2017. MTS asigura tuturor finalistilor costurile legate de cazare, masa si transport.

 

 

 

Sectiunile pentru care se acorda premii in anul 2017:

? Antreprenoriat

Aceasta sectiune vizeaza proiectele in care tinerii invata si/sau pun in practica elemente de antreprenoriat. 

? Cultura

Aceasta sectiune vizeaza proiectele in care tinerii organizeaza si/sau sunt beneficiari in activitati culturale si interculturale.

? Incluziune sociala

Aceasta sectiune vizeaza proiectele care implica tinerii provenind din grupuri defavorizate, proiecte care sustin si dezvolta incluziunea tuturor tinerilor in societate, pornind de la nevoile reale ale grupului implicat in proiect.

? International

Aceasta sectiune vizeaza proiectele in care sunt implicati parteneri internationali, implementate de organizatia candidata din Romania, care s-au desfasurat fie pe teritoriul Romaniei, fie in tarile partenere in proiect.

? Invatare nonformala

Aceasta sectiune vizeaza proiectele in care tinerii invata in afara cadrului formal si/sau pun in practica metode de invatare in context nonformal.

? Munca si angajabilitate

Aceasta sectiune vizeaza proiectele in care tinerii invata elemente despre accesarea pietei fortei de munca, in care si-au dezvoltat competente necesare angajarii, proiecte care au oferit solutii strategice sau concrete de angajare pentru tineri.

? Participarea tinerilor in comunitate

Aceasta sectiune vizeaza proiectele in care tinerii sunt implicati in procese de participare publica, creeaza si/sau iau parte la procese de consultare cu institutii si organizatii neguvernamentale, pe teme de interes pentru tineret si/sau de implicare civica a tinerilor.

? Sanatate

Aceasta sectiune vizeaza proiectele de campanii de promovare a unui stil de viata sanatos, de prevenire a unor boli sau dependente, de actiuni concrete de ajutor/ameliorare pentru persoanele care sufera de diferite boli.

? Sport

Aceasta sectiune vizeaza proiectele in care tinerii sunt implicati direct in activitati sportive, in promovarea sportului pentru toti, in evenimente sportive in calitate de voluntari etc.

 

? Voluntariat

Aceasta sectiune vizeaza proiectele in care tinerii sunt voluntari in proiecte de interes pentru domeniul tineretului si/sau alte domenii de voluntariat care dezvolta tinerii.

Conditii de participare

Pentru inscrierea activitatilor, programelor si proiectelor adresate tinerilor, candidatii trebuie sa completeze formularul online si sa trimita fotografii la adresa galatineretului@mts.ro, incadrandu-se in termenul limita de 19 octombrie 2017, ora 23.59, dupa cum urmeaza:

a) formularul de inscriere va fi completat la galatineretului.ro/inscriere;

b) 5 fotografii din proiect (optional, link-uri catre materiale audio si video).

Criterii de eligibilitate

In cadrul celei de a patra editii, juriul va acorda punctaj doar proiectelor inscrise in competitie. Astfel, se vor acorda premii separate pentru fiecare domeniu.

? Candidatul trebuie sa fie o organizatie neguvernamentala, institutie publica, grup informal, companie sau orice alta structura care a desfasurat proiecte cu impact pentru tineri.

? Sediul candidatului trebuie sa fie in Romania.

? Proiectul propus spre jurizare trebuie sa fie implementat in perioada 2016-2017.

? Proiectul depus trebuie sa fie un proiect propriu al candidatului.

? Proiectul depus trebuie sa fie finalizat in momentul inceperii jurizarii ( 19 octombrie 2017).

Un proiect poate fi premiat doar la o singura sectiune, dar poate candida la maximum doua sectiuni.

Criterii de jurizare

In cadrul procesului de jurizare se va tine cont de urmatoarele criterii:

? Nevoia careia raspunde proiectul nominalizat.

? Obiectivele si relevanta acestora in raport cu nevoia si sectiunea aleasa.

? Relevanta activitatilor si metodelor in raport cu obiectivele.

? Schimbarile generate de proiect (rezultatele si impactul).

? Implicarea tinerilor in cadrul proiectului nominalizat si elemente de invatare pentru tineri.

? Elemente de noutate si inovare.

Premiile vor fi acordate pe baza criteriilor de jurizare expuse mai sus. Fiecare candidatura va fi punctata de cel putin doi membri ai juriului.

In plus, in perioada 1-8 noiembrie 2017, pe site-ul galatineretului.ro se va putea vota online proiectul favorit, iar proiectul cu cele mai multe voturi va primi premiul de popularitate.

 

0 comentarii5817 vizualizări09 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0