Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Vineri 03 Aprilie 2020 - 14778 vizitatori azi
Programul de Internship al Guvernului Romaniei.

Studentii si tinerii absolventi sunt invitati sa aplice pentru cele 200 de locuri disponibile in Guvern, ministere, institutii si autoritati publice, in cadrul Programului Oficial de Internship al Guvernului Romaniei. Editia din acest an se va desfasura sub egida Centenarului Marii Uniri de la 1918 si se va derula in perioada 16 iulie - 14 septembrie. Programul este destinat tinerilor romani cu varsta maxima de 25 de ani la inceperea stagiului de practica, studenti sau absolventi ai unei universitati din Romania ori din afara tarii.
Inscrierile se fac online, pana pe 14 mai 2018, iar formularul de inscriere este disponibil la adresa http://internship.gov.ro/register.
Anul acesta, in Programul de Internship s-au alaturat Guvernului Romaniei si alte 55 de institutii-gazda.
Programul Oficial de Internship al Guvernului va oferi tinerilor posibilitatea sa se acomodeze cu modul de lucru in administratia publica centrala si sa fie implicati in proiecte care sa le permita punerea in practica a cunostintelor dobandite in cursul anilor de studiu. De asemenea, stagiarii vor participa la discutii si intalniri de lucru cu ministri, secretari de stat, specialisti in diferite domenii de competenta, precum si la training-uri si workshop-uri tematice.
Pe perioada stagiului de practica, internii vor beneficia de o bursa lunara de 1.000 de lei, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat din partea Guvernului Romaniei si, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.
Calendarul de organizare si desfasurare a editiei 2018 a Programului de Internship este structurat astfel:
19 aprilie - 14 mai: depunerea candidaturilor online;
14 mai - 3 iunie: evaluarea candidaturilor;
4 iunie -22 iunie: interviuri online;
29 iunie: anuntarea rezultatelor;
16 iulie: deschiderea Programului de Internship;
14 septembrie: inchiderea Programului de Internship.

Informatii suplimentare:
Programul Oficial de Internship al Guvernului Romaniei a debutat in anul 2013, cu 25 de tineri care au facut stagii de practica in structurile din Palatul Victoria. In 2014, Programul a fost extins la nivelul ministerelor si departamentelor conduse de ministri si ministri-delegati, cu participarea a peste 150 de tineri.
In anul 2015, au fost 300 de interni in institutiile publice aflate in subordinea ministerelor, in 2016 au fost 200 de stagiari in Guvern, ministere, institutii publice, iar anul trecut, 100 de tineri au urmat acest program.
Astfel, de la debut, 782 de tineri au absolvit cu succes si fac parte din reteaua de alumni a Programului.0 comentarii4319 vizualizări04 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0