Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Vineri 03 Aprilie 2020 - 14974 vizitatori azi
Festivalul de teatru romano-polonez editia a-II-a 2018.

In perioada 1 mai - 15 noiembrie 2018, Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita implementeaza un proiect inedit: "Festivalul de teatru romano-polonez editia a-II-a 2018". Acesta este cofinantat din bugetul local al municipiului Bistrita pe anul 2018 si este derulat in colaborare cu Fundatia Europeana pentru Educatie si Cultura din Zielona Gora Polonia.

Activitatea principala din cadrul proiectului s-a derulat recent la Bistrita, in perioada 21-25 mai 2018 cand un grup de 10 tineri bistriteni, 10 tineri polonezi si 3 lideri de grup s-au intalnit pentru a realiza un spectacol cultural cu tema "Trecut vs Prezent"  folosind metodele TEATRU FORUM si STOP MOTION ANIMATION.  Astfel, timp de 5 zile, tinerii participanti si-au dezvoltat cunostintele privind cultura, obiceiurile si stilul de viata specifice celor doua tari, Romania si Polonia, au dezvoltat abilitati de munca in echipa, de organizare, de comunicare in limba engleza.

Cele mai multe ateliere de lucru, precum si spectacolul cultural din data de 24 mai s-au realizat in CDI al Colegiului National Andrei Muresanu. Momentul spectacolului a fost unul emotionant aducand in discutie tema discriminarii in randul tinerilor prin metoda TEATRU FORUM. De asemenea, au fost prezentate publicului cateva secvente filmate de participanti in cadrul atelierelor de STOP MOTION ANIMATION.

Chiar daca schimbul de tineri s-a finalizat recent, proiectul include si alte activitati. Mai precis, in luna august 2018, Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita va dinamiza Targului Mare al Bistritei prin organizarea unei expozitii de fotografie si desene pe tema "Trecut vs Prezent", a unei proiectii de film in Parcul Municipal, a unui spectacol de karaoke si dans si a unui atelier de pictura pe fata.

Va invitam, asadar, sa ne sustineti si sa ne urmariti pe pagina de facebook a asociatiei: https://www.facebook.com/TineriPentruComunitate/ sau pe site-ul proiectului: http://bistrita-zielonagora.ro/

0 comentarii4277 vizualizări28 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0