Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Sambata 04 Aprilie 2020 - 6436 vizitatori azi
SALONUL NATIONAL DE INVENTICA SI CREATIE STIINTIFICA PENTRU TINERET 2018.

Ministerul Tineretului si Sportului organizeaza in perioada 21 - 25 noiembrie 2018, la Complexul Expozitional Romexpo, Bucuresti, cea de a XVI-a editie a "Salonului National de Inventica si Creatie Stiintifica pentru Tineret".

 Salonul se desfasoara in cadrul Targului International "Gaudeamus - Carte de invatatura". Deschiderea salonului va avea loc miercuri, 21 noiembrie 2018, la standul special amenajat in cadrul Complexului Expozitional Romexpo - Bucuresti.

 Grupul tinta este compus din tineri, cu varste intre 14 si 35 de ani, din toata tara, tineri care au o orientare spre o societate bazata pe cunoastere si dezvoltare.

 Cu acest prilej Ministerul Tineretului si Sportului lanseaza si un concurs de inventii si creatii pentru tinerii care isi expun lucrarile in cadrul Salonului National de Inventica si Creatie Stiintifica pentru Tineret - 2018.

 La CONCURS participa tineri ale caror inventii sau creatii se incadreaza in urmatoarele sectiuni:

1) STIINTE APLICATE (mecanica, electricitate, optica, termotehnica, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautica, astronautica etc.)

2) TEHNOLOGIA INFORMATIEI (tehnologie care asociaza utilizarea calculatorului si a informatiilor, care ajuta sa produca, sa comunice sau sa difuzeze informatiile)

3) TEHNOLOGII ALE VIITORULUI (robotica, grafic design, etc.)

 Creatiile si inventiile tinerilor vor fi expuse in cadrul salonului, intr-un loc special amenajat, fiecare tanar/echipa avand la dispozitie un spatiu de prezentare. Fiecare este responsabil de materialele si modul prin care isi promoveaza ideea.

 Formularul de inscriere completat va fi trimis in format electronic, pe email: salonnationalinventica2018@gmail.com, pana la data de 1 octombrie 2018.

 Masa, cazarea si partial transportul participantilor (respectiv costul drumului de la localitatea de domiciliu pana in Bucuresti), se asigura de catre Ministerul Tineretului si Sportului. Numarul de participanti pentru tinerii care participa in echipa, este de maxim 2, 3 in situatia in care sunt insotiti, de un profesor.

 

 Va multumim !

 

  Director executiv,                                                                                Consilier,                

              Zapartan Anghel                                                                   Gavrilas Vasilichi Daria

 

 

0 comentarii4025 vizualizări04 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0