Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Duminica 05 Iulie 2020 - 18850 vizitatori azi
GALA TINERETULUI DIN ROMANIA.

Ministerul Tineretului si Sportului organizeaza in data de 10 noiembrie 2018, la Baia Mare, Gala Tineretului din Romania, eveniment aflat la a cincea editie. Initiata si organizata de Ministerul Tineretului si Sportului, Gala Tineretului din Romania are drept scop recunoasterea contributiei tinerilor, prin proiecte si initiative in perioada 2017-2018, la dezvoltarea comunitatilor din care fac parte.

 

Conceptul Galei 2018: Inspiram o noua generatie!

 

Sectiunile in cadrul carora vor fi premiate proiectele de tineret, sunt urmatoarele:

 1. Antreprenoriat, munca si angajabilitate
 2. Cultura
 3. Implicare civica si voluntariat
 4. Incluziune sociala
 5. International
 6. Invatare non-formala
 7. Mediu
 8. Sanatate
 9. Sport

 

Se vor acorda si premii speciale, la urmatoarele categorii:

 1. Junior ONG - cel mai bun proiect derulat de o organizatie neguvernamentala, infiintata

recent (2 ani)

 1. Premiu de popularitate

Premiul de popularitate se va acorda proiectului care va obtine cele mai multe voturi in 

perioada 03 - 08 noiembrie 2018.

Totodata va fi recunoscuta activitatea de tineret si studenteasca de la nivelul Directiilor Judetene pentru Sport si Tineret - DJST /Directiei pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti - DSTMB/ Caselor de Cultura ale Studentilor - CCS/ Complexului Cultural Sportiv Studentesc Tei - CCSS Tei

 1. Cel mai activ Centru de tineret din cadrul DJST
 2. Cea mai activa Directie Judeteana pentru Sport si Tineret, respectiv Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti - privind activitatea de tineret
 3. Cea mai activa Casa de Cultura a Studentilor, respectiv Complexul Cultural Sportiv Studentesc Tei  - privind activitatea studenteasca

 

Formularele de candidatura, depuse in perioada  28 septembrie - 22 octombrie 2018, vor fi evaluate si punctate de catre un juriu specializat, pe baza criteriilor de jurizare prevazute in Regulamentul Galei Tineretului.

Juriul va fi format din reprezentanti ai structurilor guvernamentale si neguvernamentale, cu expertiza in domeniile pentru care se acorda premiile.

Detaliile legate de inscrierea proiectelor in competitie pot fi consultate la sectiunea Regulament de pe site-ul www.galatineretului.ro  

 

REGULAMENT

 

 

 

Introducere

Prezentul Regulament stabileste detaliile participarii la cea de a cincea editie a evenimentului Gala Tineretului din Romania, precum si conditiile si criteriile de eligibilitate pentru inscrierea candidaturilor la categoriile din cadrul galei de premiere a activitatii de tineret.

Initiata si organizata de Ministerul Tineretului si Sportului, Gala Tineretului din Romania va avea loc in data de 10 noiembrie 2018, la Sala Polivalenta "Lascar Pana" din Baia Mare.

Gala din acest an are in centru conceptul: Inspiram o noua generatie!

La eveniment se pot inscrie organizatii neguvernamentale, institutii publice, grupuri informale, companii sau orice alte structuri care au derulat proiecte cu impact pentru tineri.

Calendar de desfasurare

 • Ø 28 septembrie - 22 octombrie 2018: depunerea aplicatiilor pentru concurs; 
 • Ø 23 - 31 octombrie 2018: jurizarea aplicatiilor depuse;
 • Ø 2 noiembrie 2018 - publicarea finalistilor pe site-ul www.galatineretului.ro. (acestia vor trimite

un video de prezentare a proiectului, de maximum 1 minut, pentru a fi proiectat in timpul galei, in format MP4).

 • Ø 10 noiembrie 2018, ora 18.00: Gala Tineretului din Romania, la Baia Mare - premierea

castigatorilor pe categoriile anuntate.

Candidaturile depuse dupa data de 22 octombrie 2018, ora 23.59 nu vor intra in competitie.

Specificam faptul ca toti finalistii vor fi invitati sa ia parte la evenimentul din data de 10 noiembrie 2018 de la Baia Mare. MTS asigura tuturor finalistilor (pentru maximum 2 persoane/ organizatie, grup informal, instritutie) costurile legate de cazare, masa si transport.

Sectiunile in cadrul carora vor fi premiate proiectele si initiativele de tineret in anul 2018[1]:

 • Antreprenoriat, munca si angajabilitate

Aceasta sectiune vizeaza proiectele in care tinerii invata si/sau pun in practica elemente de antreprenoriat, proiectele in care invata elemente despre accesarea pietei fortei de munca si proiectele care au oferit solutii strategice sau concrete de angajare. 

 • Cultura

Aceasta sectiune vizeaza proiectele in care tinerii organizeaza si/sau sunt beneficiari in activitati culturale si interculturale. 

 • Implicare civica si voluntariat

Aceasta sectiune vizeaza proiectele in care tinerii sunt implicati in procese de participare publica, creeaza si/sau iau parte la procese de consultare cu institutii si organizatii neguvernamentale, pe teme de interes pentru tineret si/sau de implicare civica a tinerilor si proiectele in care tinerii sunt implicati in activitati de voluntariat. 

 • Incluziune sociala

Aceasta sectiune vizeaza proiectele care implica tinerii provenind din grupuri defavorizate, proiecte care sustin si dezvolta incluziunea tuturor tinerilor in societate, pornind de la nevoile reale ale grupului implicat in proiect.

 • International

Aceasta sectiune vizeaza proiectele in care sunt implicati parteneri internationali, implementate de organizatia candidata din Romania, care s-au desfasurat fie pe teritoriul Romaniei, fie in tarile partenere in proiect.  

 • Invatare nonformala

Aceasta sectiune vizeaza proiectele in care tinerii invata in afara cadrului formal si/sau pun in practica metode de invatare in context nonformal.

 • Mediu

Aceasta sectiune vizeaza proiectele care promoveaza educatia ecologica, protejarea mediului inconjurator, formarea unei atitudini responsabile fata de mediu etc.

 • Sanatate

Aceasta sectiune vizeaza proiectele de promovare a unui stil de viata sanatos, de prevenire a unor boli sau dependente, de actiuni concrete de ajutor/ ameliorare pentru persoanele care sufera de diferite boli. 

 • Sport

Aceasta sectiune vizeaza proiectele in care tinerii sunt implicati direct in activitati sportive, in promovarea sportului pentru toti, in evenimente sportive in calitate de voluntari etc.

Conditii de participare

Pentru inscrierea proiectelor adresate tinerilor, candidatii trebuie sa completeze formularul online si sa trimita fotografii la adresa galatineretului@mts.ro, incadrandu-se in termenul limita de 22 octombrie 2018, ora 23.59, dupa cum urmeaza:

a) formularul de inscriere va fi completat la galatineretului.ro/inscriere;

b) 4 fotografii din cadrul proiectului (optional, link-uri catre materiale audio si video).

Formularele de candidatura vor fi evaluate de catre un juriu specializat, pe baza criteriilor de jurizare prevazute in Regulamentul Galei Tineretului.

Criterii de eligibilitate

? Candidatul trebuie sa fie o organizatie neguvernamentala, institutie publica, grup informal, companie sau orice alta structura care a desfasurat proiecte cu impact pentru tineri.

? Sediul candidatului trebuie sa fie in Romania.

? Proiectul propus spre jurizare trebuie sa fie implementat in perioada 01 octombrie 2017 - 20 octombrie 2018, cu mentiunea ca la data depunerii cadidaturii, acesta sa fie finalizat.

? Proiectul depus trebuie sa fie un proiect propriu al candidatului.

Un proiect poate fi premiat doar la o singura sectiune, dar poate candida la maximum doua sectiuni.

Criterii de jurizare

In cadrul procesului de jurizare se va tine cont de urmatoarele criterii:

? Nevoia careia raspunde proiectul nominalizat.

? Obiectivele si relevanta acestora in raport cu nevoia si sectiunea aleasa.

? Relevanta activitatilor si metodelor in raport cu obiectivele.

? Schimbarile generate de proiect (rezultatele si impactul).

? Implicarea tinerilor in cadrul proiectului nominalizat si elemente de invatare pentru tineri.

? Elemente de noutate si inovare.

Premiile vor fi acordate pe baza criteriilor de jurizare expuse mai sus. Fiecare candidatura va fi punctata de trei membri ai juriului.

In plus, in perioada 03 - 08 noiembrie 2018, pe site-ul galatineretului.ro se va putea vota online proiectul favorit, iar proiectul cu cele mai multe voturi va primi premiul de popularitate.


 

Director executiv,                                      Intocmit ,

Constantin Florian                    Consilier superior Gavrilas-Vasilichi Daria

 

 [1] Descrierile sectiunilor sunt pur orientative,          nu se doreste a fi limitative.

 

0 comentarii4116 vizualizări01 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0