Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Vineri 21 Februarie 2020 - 1304 vizitatori azi
Tinerii ECO pentru mediul rural.

In perioada 1 iunie - 30 noiembrie 2018, Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita impreuna cu partenerii internationali Bridge to the Future Youth Public Union din Azerbaijan, Towarzystwo Polsko Rumunskie w Krakowie din Cracovia si  NGO Association for education - Akademik din Macedonia implementeaza proiectul ECO YOUTH FOR RURAL AREAS, cofinantat de catre Uniunea Europeana prin programul ERASMUS+, actiunea cheie 1: mobilitatea persoanelor in scopul invatarii.

Activitatea principala a fost schimbul de tineri organizat in perioada 9-14 septembrie la Tiha Bargaului, cu spijinul Primariei Comunei Tiha Bargaului si a Scolii Gimnaziale Tiha Bargaului. Activitatile derulate au inclus: prezentari ale programului ERASMUS+, ale proiectului, ale certificatului YOUTH PASS, discutii si prezentari pe tema problemelor de mediu cu care se confrunta tarile partenere, atelier de dialog structurat, intalniri cu reprezentantii autoritatilor locale, campanie stradala, ateliere de reciclare creativa, ecologizare, plantare, seri culturale si vizite turistice. In plus, cu sprijinul scolii gimnaziale Josenii Bargaului, a fost organizat un meci de fotbal, cu mare succes atat la participanti cat si la elevi.

Dupa plecarea participantilor, activitatile continua cu etapa de diseminare, fiind organizate conferinte si intalniri in comunitatile tarilor partenere pana la finalul lunii noiembrie 2018. De asemenea, au fost planificate actiuni specifice, una dintre ele avand loc la Scoala Gimnaziala Dumitrita, vineri 26 octombrie 2018. Este vorba de o actiune de ecologizare in localitate la care au luat parte elevii Clubului Impact Micii Voluntari Dumitrita.

La finalul acestui proiect ne propunem sa: sensibilizam 20 de tineri si 4 lideri de grup din Romania, Azerbaijan, Polonia si Macedonia privind importanta protejarii mediului inconjurator; sa dezvoltam un comportament sustenabil in randul participantilor in domeniul protejarii mediului inconjurator prin activitati de reciclare, ecologizare, plantare; sa promovam participarea activa a celor 20 de participanti in viata democratica locala prin metoda dialogului structurat; sa sprijinim participantii in dezvoltarea de competente cheie recunoscute prin certificatul YOUTH PASS.

Prezentul articol prezinta punctul de vedere al autorului si AN si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru nicio utilizare care poate fi data informatiilor respective.

0 comentarii4368 vizualizări29 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0