Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Miercuri 01 Aprilie 2020 - 5586 vizitatori azi
Pregatirea taberelor scolare pentru sezonul estival. Centrul de Agrement Sangeorz-Bai este functional.

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita - Nasaud are in administrare un numar de 6 centre de agrement, si anume :   

-       Centrul de Agrement Sangeorz - Bai

-       Centrul de Agement Valea Blaznei

-       Centrul de Agrement Valea Mare

-       Centrul de Agrement Fiad

-       Centrul de Agrement Telciu

-       Centrul de Agrement Colibita

          Din aceste centre de agrement, in prezent, doar Centrul de Agrement  Sangeorz Bai este inclus in circuitul de tabere pentru copii si tineri. Restul centrelor nu au aviz de functionare. Unele dintre acestea nu au mai fost incluse in circuit din anul 2005, datorita lipsei conditiilor optime de cazare si masa oferite copiilor, fapt care nu a permis organizarea sejururilor in conditii de siguranta; altele nu functioneaza de o perioada mai lunga. In stadiul in care sunt ele astazi nu pot primi avizele necesare functionarii lor.

          Pentru schimbarea acestei situatii ar fi necesare surse financiare importante (subventii din bugetul de stat sau venituri proprii), de care insa Directia Judeteana pentru Sport si Tineret nu dispune. Sunt necesare ample lucrari de modernizare a acestora.

 

 

 

          Centrul de Agrement Sangeorz-Bai este functional fiind amplasat in centrul statiunii cu acelasi nume. Are o capacitate de 121 locuri repartizate in 1 camera- 2 locuri, 27 camere- 3 locuri, 5 camere - 4 locuri, 3 camere- 6 locuri. Fiecare camera are grup sanitar propriu si TV.

 Dispune de 2 sali in care tinerii pot desfasura diferite activitati cultural - educative si de divertisment si sala de mese cu 121 locuri.

 

 

 

 

Pregatirea pentru sezonul estival 2011

                    Au fost zugravite camerele, s-a facut revizia instalatiilor sanitare,  repararea unde a fost cazul a mobilierului si completarea cu vesela si alte obiecte necesare pentru blocul alimentar, urmand ca in aceasta saptamana sa se finalizeze iginizarea centrului de agrement.

          Am inceput demersurile pentru contractarea de personal sezonier necesar desfasurarii normale a activitati si selectarea furnizorilor de alimente.

          AUTORIZATIA SANITARA DE FUNCTIONARE nr.75 din 25.05.2011

          PUNCT DE VEDERE emis de Inspectoratul pentru Situatiide Urgenta

          AUTORIZATIA DSV nr.745 din 2007

          AUTORIZATIA DE MEDIU - expirata, dosarul in curs de intocmire in vederea  reautorizarii.

          Deratizarea si dezinsectia spatiilor se va face la terminarea lucrarilor de pregatire a taberei care sunt in plina desfasurare.

 

Activitati de agrement, recreere si tabara derulate in Centrul de Agrement Sangeorz - Bai

           Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita - Nasaud desfasoara  in perioada 20 iunie - 6 septembrie 2011 tabara scolara in 10 serii a cate 6 zile cazare si pensiune completa la pretul de 64 lei / zi / persoana ( 384 lei / serie / persoana ).

Facilitati:

  • La  10 elevi sau tineri platitori - 1 insotitor gratuit
  • Personalul insotitor beneficiaza de gratuitate, pe durata unei serii de tabara, pentru copiii proprii de varsta prescolara sau scolara - pana in clasa a XII-a.

           Pana la aceasta data avem un numar de 834 locuri contractate din care : 668 platitori, 83 insotitori si 83 copiii insotitori din judetele : Constanta, Galati, Teleorman, Tulcea, Sibiu, Prahova, Buzau, Bucuresti, Dolj.

 

 

Organizarea programelor cu caracter social pentru copii si tineri, cu precadere pentru cei defavorizati

           In functie de populatia tanara si de rata de saracie Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret va acorda subventii Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Bistrita - Nasaud pentru desfasurarea de tabere sociale, numarul de locuri urmand a ne fi comunicat de catre ANST.

           Conditii de participare: pot fi scutiti de la plata cheltuielilor, o singura data intr-un an scolar, copii si tinerii proveniti din familii al caror venit mediu lunar pe membru de familie este de pana la 50% din salariul minim brut pe economie, beneficiari de burse sociale, cei orfani, care nu sunt incredintati spre crestere si educare prin hotarare judecatoreasca; media 10 la purtare si media generala peste 8, in ultimul an scolar.

          Primariile din judet, cat si Inspectoratul Scolar Judetean vor centraliza cererile privind acordarea unui loc gratuit in tabara, urmand a le trimite Directiei spre aprobare, in limita numarului de locuri alocate, astfel:

  • din mediul rural :  maxim 10 copii+1 insotitor
  • din mediul urban: oras resedinta de judet maxim 30 copii+3 insotitori, celelalte orase  maxim 20 copii+2 insotitori.

 Pana la aceasta data avem solicitari de la CSI- Beclean - 20 locuri si Primaria Nasaud - 20 locuri.

 

 Organizarea taberelor pentru prescolarii, elevii si studentii cu handicap, impreuna cu asistentii personali si asistentii personali profesionisti

                   Prescolarii, elevi si studenti cu handicap, impreuna cu asistentii personali si asistenti personali profesionisti au dreptul la locuri gratuite in tabere de odihna, o data pe an, indiferent de forma de invatamant.

          Cererea privind acordarea unui loc gratuit in tabara, insotita de o copie dupa documentul care atesta gradul de handicap si o adeverinta emisa de unitatea de invatamant, care sa ateste incadrarea intr-o forma de invatamant se va depune la sediul   Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Bistrita - Nasaud.

          Numarul de locuri alocate judetului nostru urmand a fi comunicat de catre ANST in cel mai scurt timp.

          Pana la aceasta data avem inregistrate un numar de 41 cereri reprezentand 41 copiii cu handicap si 40 asistenti personali.

 Organizarea de tabere nationale pentru copii si tineri

           Directia Judetena pentru Sport si Tineret Bistrita - Nasaud in parteneriat cu Liceul de Arte  "Corneliu Baba" doreste a organiza in Centrul de Agrement Sangeorz - Bai pe perioada 23 - 29 august  "Tabara Nationala de Arte Vizuale"

                     Totodata dorim sa amintim ca Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita - Nasaud faciliteaza obtinerea de locuri in tabara scolara sau cazari ocazionale in reteaua de Centre de Agrement a Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret din toate judetele tarii.

 

 

                                                                   Director executiv,

                                                                   Prof. Raoul Stefan Zanca

 

Str. Parcului nr.1

420035, Bistrita

    Tel:    0263.232556 

    Fax:  0263.231470

www.dsj-bn.ro 

0 comentarii4837 vizualizări31 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0