Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Miercuri 01 Aprilie 2020 - 5204 vizitatori azi
Liceenii din Transilvania de Nord invata mai multe despre media, chiar de la jurnalisti.

Peste 30 de elevi din clasele IX - XI, provenind de la licee din judetele Cluj, Bistrita-Nasaud si Maramures, vor afla de la profesionisti din domeniul media, despre rolul presei intr-o societate democratica europeana, despre modalitati de folosire a tehnicilor de comunicare in masa si a platformelor new media, cu scopul de a transmite cat mai eficient un mesaj, intr-un mod profesionist si in folosul comunitatilor locale.

 Liceenii vor avea ocazia sa scrie articole de presa despre subiectele generos oferite de comunitatile si peisajele de la poalele Vladesei, in cadrul "Taberei de formare a tinerilor antreprenori in media". Ei vor participa la sesiuni teoretice si ateliere practice ai caror lectori vor fi jurnalistul Mihai Gotiu, fotojurnalistul Calin Ilea si designerul Ciprian Butnaru, toti membrii ai Asociatiei Profesionistilor in Presa Cluj. La inchiderea taberei, elevii vor efectua si o vizita la TVR Cluj unde se vor intalni cu Romeo Couti, directorul institutiei. Participantii vor avea ocazia astfel, sa-si dezvolte spiritul de observatie critic si, nu in ultimul rand, spiritul de echipa, elemente cheie in dezvoltarea unui tanar european informat si activ.

 Tabara se va desfasura in perioada 17-19 iunie 2011, la Leghia, judetul Cluj. Obiectivul taberei este de a clarifica rolul si viitorul presei intr-un stat modern, membru al Uniunii Europene si de asemenea de a forma viitori antreprenori in media sau jurnalisti. De asemenea, cu aceasta ocazie va fi promovat si Anul European al Voluntariatului 2011 si evenimentele organizate in tarile membre cu acest prilej.

 

"Tabara de formare a tinerilor antreprenori in media" este organizata de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest / Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, in parteneriat cu Centrul Europe Direct Maramures, Centrul Europe Direct Bistrita si cu sprijinul Asociatiei Profesionistilor in Presa Cluj, Asociatiei "Atelierul de media" Cluj, TVR Cluj, Inspectoratului Scolar Judetean Cluj si Salvamont Salvaspeo Vladeasa. Evenimentul este cofinantat de Comisia Europeana si ADR Nord-Vest, in cadrul proiectului "Europe Direct 2011".

 

 

Contact: Lia Valendorfean, Adrian M. Popa coordonatori tabara

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord

(Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest)

Tel: +40-64-599 544, fax: +40-64-439222

e-mail: europedirect@nord-vest.ro, http://europedirect.nord-vest.ro/

0 comentarii1757 vizualizări16 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0