Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Luni 13 Iulie 2020 - 1124 vizitatori azi
Liceeni bistriteni formati in domeniul media si al antreprenoratului.

11 elevi de liceu din judetul Bistrita-Nasaud vor participa la ce-a de-a treia editie a "Taberei antreprenoriale pentru tineri" organizata in parteneriat de Centrele Europe Direct Bistrita, Maramures si pentru Transilvania de Nord. Anul acesta ea se va desfasura la Leghia in judetul Cluj, in perioada 17 - 19 iunie 2011. Tinerii vor participa la sesiuni teoretice si ateliere practice, in vederea dezvoltarii abilitatilor antreprenoriale si de comunicare si vor fi provocati sa imagineze afaceri in presa scrisa, media online sau fotojurnalism.

Dezvoltarea competentelor antreprenoriale in randul tinerilor este unul din obiectivele activitatilor organizate in parteneriat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud prin Centrul Europe Direct Bistrita, Fundatia CDIMM prin Centrul Europe Direct Maramures si ADR Nord-Vest prin Centrul Europe Direct pentru Transilvania de Nord.

Peste 30 de elevi de liceu din judetele Cluj, Bistrita-Nasaud si Maramures, vor participa la prima dintre aceste activitati din anul 2011, la Leghia, judetul Cluj, in perioada 17-19 iunie 2011: "Tabara de formare a tinerilor antreprenori in media". Evenimentul, al carui organizator principal este Centrul Europe Direct Pentru Tansilvania de Nord, isi propune sa formeze viitori antreprenori in media sau jurnalisti si sa clarifice rolul si viitorul presei intr-un stat modern, membru al Uniunii Europene. Participantii vor afla de la profesionisti din domeniul media - jurnalistul Mihai Gotiu, fotojurnalistul Calin Ilea, designerul Ciprian Butnaru, toti membrii ai Asociatiei Profesionistilor in Presa Cluj si Romeo Couti, director TVR Cluj - despre rolul presei intr-o societate democratica europeana, despre modalitati de folosire a tehnicilor de comunicare in masa si a platformelor new media, cu scopul de a transmite cat mai eficient un mesaj, intr-un mod profesionist si in folosul comunitatilor locale.

Judetul Bistrita-Nasaud va fi reprezentat de 11 tineri, membri si viitori membri ai Clubului Antreprenor Junior constituit in cadrul Centrului Europe Direct Bistrita. Elevii vor avea ocazia astfel, sa-si dezvolte spiritul de observatie critic si, nu in ultimul rand, spiritul de echipa, elemente cheie in dezvoltarea unui tanar european informat si activ.

 

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Coordonator, Elena-Maria Barbos - Consilier de comunicare, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.cciabn.ro/europedirect.

 

0 comentarii2198 vizualizări19 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0