Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Europa ta, Parerea ta!

Ministerul Tineretului si Sportului prin  Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud  va informeaza ca, in perioada 31 martie - 1 aprilie 2022 Comitetul Economic si Social European (CESE) intentioneaza sa organizeze a 13-a editie a manifestarii "Europa ta, Parerea ta!", cu tema "Adevaruri despre minciuni. Tinerii in fata provocarilor dezinformarii", editie desfaurata in format online, adresata organizatiilor de si pentru tineret, in care sunt implicati tineri cu varste cuprinse intre 16-18 ani.

               In cadrul manifestarii "Europa ta, parerea ta!" (YEYS), 33 de scoli (din cele 27 de state membre ale UE, din cele cinci tari candidate si din una dintre scolile europene de la Bruxelles) sunt invitate sa participe, timp de doua zile, la o serie de dezbateri, ateliere si activitati interactive, pe o tema de actualitate de interes pentru tineri.

Manifestarea din acest an va avea loc la distanta, din cauza incertitudinii legate de situatia pandemiei.

TEMA

Titlul viitoarei noastre manifestari este "Adevarul despre minciuni. Tinerii in fata provocarilor dezinformarii". Aceasta se va referi la sensibilizarea cu privire la provocarile dezinformarii si, in acelasi timp, ii va face pe tineri sa se gandeasca la modul in care isi pot dezvolta competentele si gandirea critica pentru a combate dezinformarea.

Fara nicio indoiala, accesul la informatii pe care il au tinerii nostri in prezent este fara precedent. (Dez)informarea atinge insa astazi cote nemaivazute. Iata de ce, YEYS de anul viitor va adopta modelul crearii si dezvoltarii unei campanii de stiri false, identificand totodata instrumentele si argumentele de combatere a acesteia. Vom lucra in grupuri mici in cadrul unor ateliere, pe formatul unui proces de negociere si dezbatere pentru a ajunge la un consens, si vom urmari sa sensibilizam publicul cu privire la modul in care se incheie acorduri sociale intre grupuri de interese separate.

Manifestarea va face parte din seria manifestarilor organizate pentru tineret in cadrul Conferintei privind viitorul Europei. Recomandarile pe care le vor elabora elevii participanti vor fi prezentate institutiilor europene si vor fi discutate in cadrul unor conferinte, pretutindeni in Europa, pe tot parcursul anului.

CINE PARTICIPA

Daca institutia dvs. este o unitate de invatamant secundar, de orice tip, din unul dintre cele 27 de state membre, din una dintre cele cinci tari candidate sau este una dintre scolile europene de la Bruxelles, va invitam sa trimiteti o cerere de participare la editia din 2022 a manifestarii YEYS.

O scoala din fiecare tara va fi aleasa prin tragere la sorti, iar castigatorii vor participa la manifestarea online de doua zile, care va fi transmisa si prin webstreaming, prin intermediul canalelor de comunicare sociala ale CESE.

In cazul in care scoala dvs. este selectata, puteti alege maximum trei elevi din penultimul an de studii, supravegheati de unul sau mai multi profesori. Ei se vor intalni online cu elevi din alte tari, cu care vor putea sa faca schimb de opinii si sa elaboreze declaratii pe temele propuse pentru manifestare. Va fi o ocazie unica pentru tineri de a intelege mai bine modul in care functioneaza Uniunea si de a participa la o dezbatere similara celor purtate in cadrul unei adunari, intr-un mediu multicultural.

LIMBA

Toate lucrarile se vor desfasura in limba engleza.

PREGATIREA MANIFESTARII

Membrii CESE vor vizita din timp unitatile de invatamant selectate, pentru a-i pregati pe elevi si pe profesori pentru manifestarea online. Aceste vizite pot fi efectuate la fata locului sau de la distanta, in functie de situatia pandemiei. Inaintea acestor vizite, institutiile respective vor primi documentatie si materiale didactice.

ALTE INFORMATII

Pe site-ul  web puteti gasi descrierea detaliata a acestei manifestari, videoclipul YEYS din 2021, formularul de inscriere online, regulamentul si toate informatiile practice necesare.

TERMEN

Termenul de depunere a candidaturilor este 26 noiembrie 2021.

 

                     Cu stima,

 

                     Director executiv,

                         Antal Annamaria

 

0 comentarii8120 vizualizări11 noiembrie 2021
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0