Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Marti 16 Iulie 2024 - 14587
2 mai 2022 - Ziua Nationala a Tineretului.

Azi, 2 mai 2022, cu ocazia Zilei Nationale a Tineretului, Fundatia Nationala pentru Tineret, impreuna cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Arges, Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti,  Fundatia Judeteana pentru Tineret Hunedoara, Fundatia Judeteana pentru Tineret Prahova, Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis, Fundatia Judeteana pentru Tineret Tulcea, dau startul proiectului "Ales local pentru o zi" in:

  • 5 consilii judetene (Arges, Hunedoara, Prahova, Timis, Tulcea),
  • 4 prefecturi (Arges, Hunedoara, Prahova, Tulcea),
  • 14 primarii (Pitesti, Sectorul 3 - municipiul Bucuresti, Hunedoara, Brad, Ploiesti, Campina, Blejoi, Bucov, Urlati, Sangeru, Timisoara, Lugoj, Tulcea, Isaccea).

Prin aceasta initiativa, tinerii din acea comunitate pot lua parte la activitatile unei zile obisnuite a alesului local (primar, presedinte al consiliului judetean, prefect, viceprimar, vicepresedinte al consiliului judetean, manager public). Pentru a beneficia de aceasta oportunitate, tinerii au depus o "candidatura", dorind sa le incurajam astfel creativitatea si unicitatea. Scopul activitatii propuse este de a le oferi posibilitatea de a cunoaste de aproape activitatea autoritatilor publice din cele 5 judete si municipiul Bucuresti, precum si stimularea participarii la dezvoltarea comunitatilor.

Totodata, prin aceasta activitate, urmarim sa contribuim la indeplinirea obiectivelor Anului European al Tineretului in Romania, sprijinind tinerii, inclusiv prin activitati pentru tineret, in special tinerii cu mai putine oportunitati, din medii defavorizate si diverse sau care apartin unor grupuri vulnerabile si marginalizate, pentru a dobandi cunostinte si competente relevante si pentru a deveni astfel cetateni activi si implicati, inspirati de un sentiment european de apartenenta.

Fundatia Nationala pentru Tineret  este singura structura federativa neguvernamentala recunoscuta printr-o lege privitoare la politicile publice pentru tineret (Legea Tinerilor nr.350/2006, Art.14 alin.1: Fundatia Nationala pentru Tineret este persoana juridica de drept privat si de utilitate publica, autonoma, neguvernamentala, nepolitica si fara scop lucrativ, a carei adunare generala este constituita din reprezentantii fundatiilor judetene pentru tineret si a municipiului Bucuresti, care isi exprima adeziunea la scopul acesteia.)

 

0 comentarii9499 vizualizări02 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0