Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Prietenie romano-ucraineana .

Vara anului 2023 a fost una activa pentru voluntarii Asociatiei Tineri pentru Comunitate Bistrita implicati in proiectul "Tineri pentru Tineri" finantat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de FDSC - Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu RAF, dar si pentru prietenii lor ucraineni stabiliti pe termen mediu si lung in judetul Bistrita-Nasaud.

Astfel, primele zile de vacanta, 16-17 iunie 2023, ne-au gasit la Timisoara unde am participat la o vizita de studiu gazduita de FITT Timisoara privind gestionarea unui ONG de tineret, exemple de activitati cu impact pentru tineri, managementul voluntarilor si multe exemple de buna practica in domeniu. A fost o experienta deosebita la care au participat 7 voluntari si 2 lideri avand oportunitatea de a invata de la colegii nostri cu mai multa experienta in domeniu, dar si de a descoperi Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2023.

Apoi, in lunile iulie-august am organizat doua tabere de terapie prin arta si activitati outdoor la poalele muntilor Tibles - Maramures, care au reunit 40 de tineri romani si ucraineni participanti la activitatile proiectului nostru. Aceste tabere au reprezentat un bun prilej de socializare, conectare cu natura, exprimare a emotiilor si consolidare a unei relatii de prietenie.

Tot in aceasta perioada s-a derulat si vizita de studiu la Asociatia DEIS Baia Mare unde am discutat intr-un cadru primitor despre provocarile unui ONG de tineret, dar si despre satisfactia muncii cu tinerii si idei de proiecte faine. Vizitele de studiu organizate in cadrul proiectului reprezinta un prilej de a invata, de a face schimb de bune practici si de a contribui la dezvoltarea organizationala a Asociatiei Tineri pentru Comunitate Bistrita.

In scopul cresterii incluziunii in randul tinerilor din comunitatea locala si a promovarii dialogului intercultural intre tinerii ucraineni si bistriteni, vara noastra activa a mai inclus ateliere de dezvoltare socio-emotionala, o seara interculturala cu degustare de bucate traditionale si concurs de cultura generala, o activitate de Treasure Hunt pe pasajele Bistritei si o vizionare de film in aer liber. Nu in ultimul rand, pentru a facilita dialogul dintre cele doua categorii de tineri, am organizat si o serie de ateliere de invatare a limbii romane pentru beneficiarii ucraineni.

Luna septembrie, desi ultima din proiectul nostru,se anunta la fel de plina de activitati. Informatii suplimentare despre proiect puteti gasi urmarind pagina de facebook. https://www.facebook.com/TineriPentruComunitate

 

0 comentarii4732 vizualizări24 septembrie 2023
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0