Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Sambata 04 Iulie 2020 - 5522 vizitatori azi
Concert Zdob Si Zdub (foto-reportaj)

Zdob si Zdub este o formatie de rock-alternativ din Republica Moldova. Infiintata in 1994 de un grup de amici din orasul Straseni, Republica Moldova, Zdob si Zdub combina mai multe stiluri muzicale.

Zdob si Zdub a concertat in peste 20 tari europene. Printre festivalurile importante pot fi numite:

De-a lungul anilor Zdob si Zdub a cantat in deschidere la formatii cu renume mondial, precum: Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Rage Against The Machine, Soulfly, The Garbage, Fun Lovin' Criminals s.a.

Formatia a participat la mai multe concursuri, de exemplu, Eurovision 2005 (unde Zdob si Zdub a ocupat locul 6) si Eurovision 2011.

Zdob si Zdub a inregistrat unele piese si a cantat live cu interpreti de folclor, artisti ca Vasile Dinu (MC Vasile, din Romania), Surorile Osoianu (Moldova), Trio Erdenko (Rusia) s.a.

Zdob si Zdub a fost invitata sa participe intr-o serie de proiecte, unul dintre ele fiind Linz Europe Tour 2007-2009 - un proiect cultural european care a intrunit artisti din tarile dunarene. Ca rezultat au fost lansate piesa-colaborare dintre Hubert von Goisern, liderul Linz Europe Tour, si Zdob si Zdub, plus ultimul album, numit "Ethnomecanica" (Lavine/Sony Label).


 

0 comentarii3024 vizualizări04 septembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0