Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Miercuri 01 Aprilie 2020 - 4542 vizitatori azi
Invatam sa inventam.

Comunicat al Palatul Copiilor Bistrita - 7 septembrie 2011.  Concursul National Tehnico-Stiintific "Invatam sa inventam" editia aVI-a. IASI 2-4 septembrie 2011

           In  perioada 2-4 septembrie 2011, s-a desfasurat la Iasi Concursul National Tehnico-Stiintific "Invatam sa inventam" editia aVI-a. Manifestarea stiintifico-tehnica inclusa in Calendarul National 2011, elaborat de MECTS, s-a desfasurat la Palatul Copiilor Iasi si a cuprins asa cum ii sta bine unei manifestari de anvergura, multiple sectiuni (expozitie cu lucrari tehnice, prezentare de studii si cercetari, materiale metodice, concurs de constructii electronice, s.a.). Domeniile prezente, au fost dintre cele mai diverse, si am putea cita aici: electronica-automatizari, mecanica-electromecanica, modelism, machete functionale, aparatura si instrumentar didactic, surse de energie neconventionala, fotografie tehnica, film stiintific, s.a.

Organizata sub egida Universitatii Tehnice "Gh. Asachi"Iasi,  a Institutului National de Inventica, a Forumului Inventatorilor Romani precum si a Casei Corpului Didactic Iasi, manifestarea a fost un succes deplin pentru elevii participanti si profesorii lor indrumatori. Printre invitatii la editia din acest an, au avut onoarea  de a se numara si doua echipaje din judetul Bistrita-Nasaud, si anume un echipaj reprezentand cercul de electronica din  Palatul Copiilor Bistrita, coordonat de prof. Dorel Nicoara, precum si un echipaj reprezentand cercul de electronica de la Clubul Copiilor Beclean coordonat de prof. Radu Muresan.

Rezultatele elevilor ce au reprezentat  judetul Bistrita-Nasaud, au  fost in acest an, de exceptie. Astfel, Palatul Copiilor Bistrita a obtinut trei  locuri I, si un loc II, iar Clubul Copiilor Beclean doua locuri I, si un loc II. Se cuvin aici a fi mentionati pentru rezultate deosebite elevii Barsan Florin si Ursa Florin de la Palatul Copiilor Bistrita, precum si elevii Marton Alexandru,  Kovari Andrei  si Muresan Raluca de la Clubul Copiilor Beclean.

Totodata, pentru participarea constanta la editiile de pana acum ale acestui concurs, precum si "pentru promovarea  consecventa a competitiei si creativitatii in randul elevilor pasionati de fizica si electronica" profesorului Dorel Nicoara de la Palatul Copiilor Bistrita i-a fost decernat de catre Forumul Inventatorilor Romani, Ordinul stiintific "LEONARDO DA VINCI".

Juriul concursului, prezidat de prof.univ.dr. Ion Sandu - presedinte al Forumului Inventatorilor Romani, a fost alcatuit din cadre didactice de la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi"Iasi, si specialisti in diverse domenii de la Institutului National de Inventica Iasi.

 

0 comentarii2219 vizualizări07 septembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0