Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Miercuri 01 Aprilie 2020 - 5264 vizitatori azi
PROIECT "VOLUNTAR INFORMAT".

Directia Judeteana pentu Sport si Tineret Bistrita-Nasaud,  in parteneriat cu Asociatia Impact Bistrita deruleaza proiectul "Voluntar Informat". Acest proiect are ca scop implementarea unor activitati de constientizare a importantei  voluntariatului in randul diferitelor categorii de tineri  din orasul Bistrita.

Prin proiectul  propus vom contribui nu numai la motivarea tinerilor proveniti din medii nestimulative, ci si la oferirea posibilitatii realizarii unor schimburi de idei si de opinii, in scopul  dezvoltarii  participarii active in randul tinerilor bistriteni. Schimbul de  bune practici in randul acestora va duce la cresterea  capacitatii de  gestionare a  proiectelor  de tineret din orasul nostru.

In opinia noastra grupul cel mai potrivit pentru sporirea implicarii sunt tinerii. Activitatile de voluntariat sunt cele mai eficiente metode pentru ca tinerii sa porneasca pe calea potrivita in ceea ce priveste carierea, precum si o optiune la indemana pentru tinerii care inca nu au varsta necesara pentru a fi angajati legal.

In consecinta Directia Judeteana pentru Sport si Tineret  Bistrita-Nasaud si Asociatia Impact Bistrita,  prin realizarea proiectului "VOLUNTAR INFORMAT", isi doreste sa contribuie la dezvoltarea voluntariatului in Municipiul Bistrita si implicit in judetul Bistrita-Nasaud.

Finalitatea proiectul consta in realizarea "Ghidului Voluntarului Bistritean" si "Catalogului activitatilor de voluntariat din Bistrita". Pentru realizarea lor, ne-am propus mai multe sedinte de lucru concretizate prin mese rotunde, la care sa participe toate asociatiile si fundatiile din judet precum si institutiile publice care lucreaza cu voluntarii. La prima masa rotunda au participat 7 reprezentanti de la asociatii si fundatii ( Asociatia Impact, Asociatia Moralia pentru Romania, Asociatia Ascendent, Fundatia Inocentii, CS Mushin Dojo, Resurse Tineret, Liga Dreptatii Impotriva Coruptiei si Abuzurilor) si 2 reprezentanti de la institutii publice ( CPECA si IPJ BN). In cadrul acestei intalniri s-a stabilit continutul ghidului si al catalogului.

Reprezentantii asociatiilor, fundatiilor si ai institutiilor publice care lucreaza cu voluntarii, interesati de acest proiect,  sunt rugati sa ia legatura cu DJST BN, respectiv Compartimentul de Tineret, str. Vasile Conta nr.1, in incita Salii Polivalente Bistrita, tel. 0735/854298.

Cu stima,

                                                DIRECTOR EXECUTIV,

                                                  Raoul Stefan Zanca

0 comentarii2387 vizualizări15 noiembrie 2011




rss 2.0
rss 2.0