Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Luni 06 Aprilie 2020 - 2710 vizitatori azi
Consiliul Local al Tinerilor Bistrita alege un nou primar.
Consiliul Local al Tinerilor este convocat astazi, 20 octombrie 2010, de la ora 15.30, in sedinta extraordinara. Lucrarile sedintei se vor desfasura in sala festiva a Primariei municipiului Bistrita, iar principalul punct de pe ordinea de zi a sedintei se refera la alegerea unui nou primar al tinerilor bistriteni.
 
Raport de activitate al CLT pe perioada ianuarie – octombrie 2010
 
Consiliul local al tinerilor (CLT) din municipiul Bistrita se compune din 21 de consilieri, alesi prin vot universal, direct, egal, secret si liber exprimat, din randul elevilor claselor a IX-a si a X-a din municipiul Bistrita.
Potrivit Regulamentului de Organizare si Functionare al CLT, conducerea este formata dintr-un primar, doi viceprimari si un secretar, primarul si viceprimarii alegandu-se, prin vot secret, odata la 6 luni. Actuala structura de conducere a CLT a fost aleasa in luna ianuarie 2010 si este compusa din : Pop Adela – primar, Galatan Razvan si Luki Boldorea – viceprimari, Budalacean Geta – secretar.
In anul 2010 am initiat actiuni proprii care au avut ca public tinta elevii din liceele bistritene, dar si alte categorii de tineri din municipiu. Dintre acestea amintim "DRAGOBETELE", proiect preluat de la vechiul consiliu, dar care se bucura de o reala popularitate in randul liceenilor bistriteni. La sarbatoarea Dragobetelui ni s-au alaturat peste 250 de tineri care au participat la targul de martisor organizat pe Pietonalul "Liviu Rebreanu", la care au expus atat cunoscuti mesteri populari, cat si elevi de la liceele bistritene, sarbatoarea culminand cu un carnaval.
De asemenea, ne-am implicat in activitati precum "Colectarea de carti pentru bibliotecile scolare din localitatile componente", "Colectare de rechizite scolare pentru copiii nevoiasi" din aceleasi localitati – cu ocazia Campaniei Pro-Cultura "Slove", cand am organizat si un concurs de creatie literara care a avut un mare succes in randul liceenilor. Un alt proiect important al CLT, cu care ne mandrim, a fost  "Scoala de ghizi" – proiect care a avut drept scop pregatirea unor tineri vorbitori de limbi straine in ghizi ai municipiului. Am participat ca si voluntari la Festivalul "Bistrita Medievala", "Tabara Cavalerilor Medievali", unde am oferit informatiile necesare turistilor veniti sa viziteze municipiul.
Am participat si la activitati organizate de alte ONG-uri sau institutii de invatamant, cat si la "Vacantele recreactive" in parteneriat cu Centrul Comunitar pentru Tineret, vizite la scoli cu ocazia "Zilei copilului", unde am organizat concursuri de desene in fiecare scoala, la clasele I, rasplatindu-i pe pitici cu cadouri si bomboane, astfel amintindu-ne cu placere de perioada copilariei, "Ziua Tineretului" – in cursul careia care am organizat jocuri si concursuri dotate cu premii, etc.
La final as dori sa punctez contributia importanta pe care CLT-ul a avut-o in obtinerea de catre Primaria municipiului Bistrita a Premiului "Primaria Verde" prin mobilizarea exemplara la actiunile de ecologizare si promovare a municipiului, reusind sa mobilizam, de fiecare data, tinerii din toate liceele si nu numai. Dintre acestea, cele mai importante au fost: actiunile de ecologizare si plantare de arbori din cadrul "Lunii padurii", cand am antrenat peste 400 de tineri in aceasta actiune, dar si "Ofensiva Verde", aproximativ 70 de colegi raspunzand "prezent" apelului nostru.
Un ultim proiect la care am luat parte a fost "Let's do it, Romania!", in cadrul caruia ne-am mobilizat colegii si profesorii, numarul de participanti fiind la fel de mare ca de fiecare data.
 
Primar CLT,
Adela Pop.
1 comentariu2681 vizualizări20 octombrie 2010
rss 2.0
rss 2.0