Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Sambata 04 Iulie 2020 - 4990 vizitatori azi
Start You da startul Competitiei Bussines Plan Etapa Regionala 2012!

Proiectul "Centre START-UP pentru tineri- Start-UP centres for young people- START YOU" a desfasurat Competitia Bussines Plan etapa Regionala 2012in data de 09 mai 2012 la Grup Scolar Agricol Bistrita! Conceptul de Business Plan este o modalitate formala de a denumi un set de obiective de afaceri si planul de actiune pentru a atinge aceste obiective. Acest concept ofera o imagine completa a ideii de afacere. Firma de exercitiu, care are la baza si competitia business plan, reprezinta o metoda interactiva de invatare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, o conceptie moderna de integrare si aplicare interdisciplinara a cunostintelor. Este o abordare a procesului de predare- invatare care asigura conditii pentru probarea si aprofundarea practica a competentelor dobandite de elevi/studenti in pregatirea profesionala.

Competitia Business Plan isi propune sa contribuie la dezvoltarea creativitatii tinerilor, in domeniul de afaceri, fie ele si in formula simulate, proiectul Start You www.startyou.ro facilitand insertia pe piata muncii a elevilor si studentilor, printr-o serie de actiuni care vor conduce la cresterea sanselor de ocupare si de dezvoltare a competentelor personale si profesionale ale acestora in scopul imbunatatirii tranzitiei de la scoala la o viata activa. 

Competitia contine etapa locala, judeteana, regionala, nationala si internationala.

In anul scolar 2011-2012 partenerii nationali implicati in organizarea si finantarea competitiei sunt:

- Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului

- Centru National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic si Centrala Nationala de Coordonare a Firmelor de Exercitiu/ Intreprinderilor Simulate din Romania http://firmaexercitiu.tvet.ro/index.php/legaturi/6-roct

- Asociatia Euro<26

- Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR)

- Kulturkontakt Austria

In regiunea Nord-Vest, pentru judetele Bistrita-Nasaud, Bihor, Cluj, Maramures, Salaj,  Satu-Mare,  competitia Business Plan s-a  desfasurat in data de 09 mai 2012 incepand cu ora 13.00 PM la Grup Scolar Agricol Bistrita in Municpiul Bistrita, Str. Tarpiului, Nr.21, jud. Bistrita-Nasaud, in organizarea Centrului Start-UP Nord-Vest, avand ca  partener principal Inspectoratul Scolar al Judetului Bistrita-Nasaud si Grup Scolar Agricol Bistrita in Municpiul Bistrita, dupa urmatorul program (repere organizatorice):
- ora 11:00 AM - 13:00 PM:  sosirea participantilor, completarea listelor de participare, depunerea proiectelor in format Word la Secretariatul Comisiei;
- ora 13.00 - 16.00: prezentarea/sustinerea proiectelor de catre o echipa formata din doi elevi prin videoproiectie in format PPT (conform Repere Metodologice  privind Organizarea si desfasurarea Competitiei la nivel regional);
- ora 16.00 PM - 17.00 PM: centralizarea fiselor de evaluare si intocmirea punctajului proiectelor de catre comisie,anuntarea unei singure echipe castigatoare care va participa la Competitia Business Plan organizata la nivel national.  
A participat si dl. Michael Ross din partea Peace Corps in calitate de invitat.

Informatii relevante referitoare la Firma de Exercitiu  castigatoare a Locului intai cu un numar de 646 puncte la nivelul regiunii Nord-Vest :

  • Denumirea Firmei de Exercitiu :

FE G-Net SRL de la Colegiul National Andrei Muresanu din Bistrita, jud. Bistrita-Nasaud.

 

  • Obiectul de activitate:

6311 " Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe"

6209 " Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei" 

  • Clasa: a XI-a G

Numele si prenumele profesorului coordonator:

 Muresan Maria

 

  • Numele si prenumele reprezentantilor Firmei de Exercitiu:

 

Pop Madalina Maria

Nica Bianca

 

 

 

Locul al doilea a fost obtinut cu un numar de 611 puncte de catre Firma de Exercitiu Carta Libre SRL de la  Col. Nat. Partenie Cosma din Oradea, jud. Bihor, avand ca obiect principal de activitate Comertul cu ridicata al altor produse intermediare,  profesori coordonatori Vasadi Marioara si   Santau Aurina.

Locul al treilea a fost obtinut cu un numar de 569 de catre Firma de Exercitiu  Wild Cats SRL de la Col. Ec. Baia Mare, jud.  Maramures, avand ca obiect principal de activitate Design specializat , profesor coordonator d-na Pop Alina.

Au mai participat echipele :

-locul: 4: FE Italsara SRL de la Col. Economic Gheorghe Dragos din Satu Mare, jud. Satu Mare, avand ca obiect principal de activitate Servicii organizari evenimente festive(nunti, botezuri, aniversari), profesor coordonator  d-na Salagian Maria;

-locul 5: FE Ecomat SA de la Col. Tehnic Al. Papiu Ilarian dela Zalau, jud. Salaj, avand ca obiect principal de activitate Comert cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun, profesor coordonator d-na Costea Lucia.

-locul 6: FE Wheels Heaven SA  de la Grup Scolar Constrantin Brancusi din Dej, jud. Cluj, avand ca obiect principal de activitate Comertul cu autoturisme si autovehicule usoare /comert cu alte autovehicule, profesori coordonatori d-nele Chender Marcela si Viman Maria.

Echipa FE G-Net SRL formata din cei doi elevi de la Colegiul National Andrei Muresanu din Bistrita, jud. BN,  desemnata castigatoare a Competitiei Regionale Business Plan 2012 la nivelul Regiunii Nord-Vest va participala in perioada 21-25 mai 2012 la faza nationala a Competitiei Business Plan de la Bucuresti, alaturi de celelate echipe din celelate regiuni de dezvoltare ale Romaniei.

Castigatorii locurilor 1,2 si 3 ai fazei regionale vor participa la Gala Competitiei Business Plan.

La nivel national se va constitui Comisia de evaluare aprobata de catre Ministerul Educatiei, Cercatarii, Tineretului si Sportului - MECTS, care va urmari in evaluare ca planurile de afaceri sa fie reale si realizabile.

Castigatorii fazei nationale, vor participa la Gala organizata de catre Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania si Asociatia Euro 26,vor primi premii in bani si acces gratuit la o tabara de vara pe teme antreprenoriale.


soc. & psih.  Marius Moldovan                                     prof.   Speranta Unciu

Coordonator Centru Start UP Bistrita                      Inspector Scolar discipline tehnice ISJ BN                           
Asociatia Euro<26 Romania                                    Inspectoratul Scolar al Judetului Bistrita-Nasaud
Mobil: 0734 920 610                                                e-mail: speranta.unciu@isjbn.ro
web: www.euro26.ro                                                web: www.isjbn.ro
e-mail: marius.moldovan@euro26.ro

0 comentarii5404 vizualizări11 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0