Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Miercuri 01 Aprilie 2020 - 3016 vizitatori azi
Saptamana de foc pentru echipa GoUp.

Joi, 21 iunie 2012, s-a incheiat etapa doi a proiectului "GoUp-campanie de consiliere profesionala a tinerilor din Bistrita" cand echipa de proiect a reusit sa se intalneasca cu aproximativ 500 de elevi din liceele bistritene. Intalnirile au fost facilitate de catre Adrian Solcan care a ridicat problema integrarii profesionale si a competenelor pe care piata muncii le asteapta din partea celor aflati in sistemul de invatamant obligatoriu.

Proiectul este cofinantat de Primaria Municipiului Bistrita si are ca parteneri institutionali Inspectoratul Scolar Bistrita, Camera de Comert si Industrie Bistrita, Asociatia InAction Bistrita si Fundatia Progress.

Proiectul "GoUp" a fost prezentat in fata clubului Rotary si Rotaract Bistrita carora le-a trezit interesul pentru a extinde proiectul si in liceele din judet. Astfel ca pe langa cele 11 licee din municipiu proiectul a vizat in aceasta saptamana inca alte 6 licee. Presedintele Rotaract, Neamti Raul a fost prezent alaturi de echipa GoUp in toate etapele din proiect si a vorbit elevilor despre experientele de voluntariat in zona locala.

Primele concluzii in urma acestor intalniri sunt ca exista un orizont larg de asteptari din partea elevilor vis-à-vis de posibilitatile lor de integrare pe piata muncii dar aceasta nu este o preocupare pentru foarte multi dintre ei. Din totalul elevilor participanti doar aproximativ 40% isi doresc sa continue studiile cu o facultate.

                La finalul acestei activitati se va constitui un grup social in mediul virtual cu toti cei care si-au exprimat acordul de a lua parte si pe perioada verii la activitatile din proiect. Vor avea loc ateliere de descoperire a abilitatilor personale, de dezvoltare personala, de networking si de antreprenoriat.

                De asemenea se au in vedere a serie de vizite in zona industriala a orasului unde alaturi de partenerii din proiect vor fi prezentate  procesele de productie.          

 

 

Echipa GoUp.

 

 

2 commentarii1897 vizualizări22 iunie 2012
rss 2.0
rss 2.0