Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Sambata 24 Octombrie 2020 - 4000 vizitatori azi
Informare privind pregatirea taberelor scolare pentru sezonul estival 2012.

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita - Nasaud are in administrare un numar de 6 centre de agrement, si anume :   

-       Centrul de Agrement Sangeorz - Bai

-       Centrul de Agement Valea Blaznei

-       Centrul de Agrement Valea Mare

-       Centrul de Agrement Fiad

-       Centrul de Agrement Telciu

-       Centrul de Agrement Colibita

           Din aceste centre de agrement, in prezent, doar Centrul de Agrement  Sangeorz Bai este inclus in circuitul de tabere pentru copii si tineri. Restul centrelor nu au aviz de functionare. Unele dintre acestea nu au mai fost incluse in circuit din anul 2005, datorita lipsei conditiilor optime de cazare si masa oferite copiilor, fapt care nu a permis organizarea sejururilor in conditii de siguranta; altele nu functioneaza de o perioada mai lunga. In stadiul in care sunt ele astazi nu pot primi avizele necesare functionarii lor.

          Pentru schimbarea acestei situatii ar fi necesare surse financiare importante (subventii din bugetul de stat sau venituri proprii), de care insa Directia Judeteana pentru Sport si Tineret nu dispune. Sunt necesare ample lucrari de modernizare a acestora.

 

 

          Centrul de Agrement Sangeorz-Bai este functional fiind amplasat in centrul statiunii cu acelasi nume. Are o capacitate de 121 locuri repartizate in 1 camera- 2 locuri, 27 camere- 3 locuri, 5 camere-4 locuri, 3 camere-6 locuri. Fiecare camera are grup sanitar propriu si TV.

Dispune de 2 sali in care tinerii pot desfasura diferite activitati cultural - educative si de divertisment si sala de mese cu 121 locuri.

 

 

 

Pregatirea pentru sezonul estival 2012

           Au fost efectuate reparatii capitale in valoare de 49.866 lei , reparatii curente in valoare de 28.598 lei si obiecte de inventar necesare blocului alimentar in valoare de 28.165 lei.

          Au fost zugravite camerele, s-a facut revizia instalatiilor sanitare si repararea unde a fost cazul a mobilierului.

          A fost contractat personalul sezonier necesar desfasurarii normale a activitati si a fost facuta selectarea furnizorilor de alimente.

          AUTORIZATIA SANITARA DE FUNCTIONARE - a fost depusa declaratia pe propria raspundere urmand a primi autorizatia.

          PUNCT DE VEDERE emis de Inspectoratul pentru Situatiide Urgenta

          AUTORIZATIA DSV nr.745 din 2007

          AUTORIZATIA DE MEDIU - 149 din 02.09.2011

          Deratizarea si dezinsectia spatiilor a fost efectuata in data de 22.06.2012 de catre SC Igiena Serv Com  SRL

 

 

 

 

Activitati de agrement, recreere si tabara derulate in Centrul de Agrement Sangeorz - Bai 

           Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita - Nasaud desfasoara  in perioada 03 iulie - 03 septembrie 2012 tabara scolara in 8 serii a cate 6 zile cazare si pensiune completa la pretul de 71 lei / zi / persoana ( 426 lei / serie / persoana ).

Facilitati:

  • La  10 elevi sau tineri platitori - 1 insotitor gratuit
  • Personalul insotitor beneficiaza de gratuitate pe durata unei serii de tabara pentru copiii proprii de varsta prescolara sau scolara - pana in clasa a XII-a.

           Pana la aceasta data avem un numar de 738 locuri contractate din care : 616 platitori, 61 insotitori si 61 copiii insotitori din judetele :Arges, Dambovita, Dolj, Constanta, Galati, Teleorman, Tulcea, Sibiu, Prahova, Buzau, Bucuresti, Braila, Vrancea, Ialomita.

 

Organizarea programelor cu caracter social pentru copii si tineri, cu precadere pentru cei defavorizati

           In functie de populatia tanara si de rata de saracie Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret a acordat subventie pentru 80 persoane Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Bistrita - Nasaud pentru desfasurarea de tabere sociale.

           Conditii de participare: pot fi scutiti de la plata cheltuielilor, o singura data intr-un an scolar, copii si tinerii proveniti din familii al caror venit mediu lunar pe membru de familie este de pana la 50% din salariul minim brut pe economie, beneficiari de burse sociale, cei orfani, care nu sunt incredintati spre crestere si educare prin hotarare judecatoreasca; media 10 la purtare si media generala peste 8, in ultimul an scolar.

          Primariile din judet, cat si Inspectoratul Scolar Judetean vor centraliza cererile privind acordarea unui loc gratuit in tabara, urmand a le trimite Directiei spre aprobare, in limita numarului de locuri alocate, astfel:

  • din mediul rural :  maxim 10 copii+1 insotitor
  • din mediul urban: oras resedinta de judet maxim 30 copii+3 insotitori, celelalte orase  maxim 20 copii+2 insotitori.

          Conform normelor metodologice in cazul in care sunt mai multe solicitari decat numarul de locuri aprobat, cererile vor fi selectate dupa criteriul "primul venit primul servit"                                                                                        

 

Organizarea taberelor pentru prescolarii, elevii si studentii cu handicap, impreuna cu asistentii personali si asistentii personali profesionisti

                    Prescolarii, elevi si studenti cu handicap, impreuna cu asistentii personali si asistenti personali profesionisti au dreptul la locuri gratuite in tabere de odihna, o data pe an, indiferent de forma de invatamant.

          Cererea privind acordarea unui loc gratuit in tabara, insotita de o copie dupa documentul care atesta gradul de handicap si o adeverinta emisa de unitatea de invatamant, care sa ateste incadrarea intr-o forma de invatamant se va depune la sediul   Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Bistrita - Nasaud.

          Numarul de locuri alocate judetului este pentru 21 persoane.

          Prioritate la selectie vor avea persoanele cu handicap care nu au mai beneficiat de un astfel de program.

          Pana la aceasta data avem inregistrate un numar de 62 solicitari reprezentand 31 copiii cu handicap si 31 asistenti personali.

 

 

Organizarea de tabere nationale pentru copii si tineri

           Directia Judetena pentru Sport si Tineret Bistrita - Nasaud in parteneriat cu Liceul de Arte  "Corneliu Baba" doreste a organiza in Centrul de Agrement Sangeorz - Bai pe perioada 28 - 03 septembrie  "Tabara Nationala de Arte Vizuale editia a II-a"

         
           Totodata dorim sa amintim ca Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita - Nasaud faciliteaza obtinerea de locuri in tabara scolara sau cazari ocazionale in reteaua de Centre de Agrement a Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret din toate judetele tarii.

 

 

 

                                                                    Director executiv,

                                                                             Prof. Constantin Florian 

 

 

0 comentarii6440 vizualizări02 iulie 2012
rss 2.0
rss 2.0