Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Marti 31 Martie 2020 - 15078 vizitatori azi
Concurs Machete " Casa traditionala romanesca".

Directia Judetena pentru Sport si Tineret Bistrita Nasaud in parteneriat cu Uniunea Artistilor Plastici Bistrita si Asociatia Liber Team   organizeaza in data de 5.11.2010 concursul de machete cu tema "Casa traditonala romaneasca".

Concursul este destinat tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14-35 de ani. Acestia trebuie sa isi formeze o echipa  din 3 pana la  5 persoane. Fiecare echipa va avea un nume si un capitan de echipa.

            Pentru inscriere la Concursul de Machete , fiecare capitan de echipa va trebui sa se prezinte la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret, B-dul Independentei nr.9 , tel 0263/233560 , cu o lista a   membrilor echipei insotita de copii dupa actele de identitate a participantilor. Lista membrilor echipei va contine : numele echipei,   numele prenumele, unitatea de invatamant/ ONGT, CNP si semnatura  fiecarui membru al echipei .

            Inscrierile echipelor se vor face in intervalul 01-03 noiembrie  la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret, B-dul Independentei nr.9, Compartiment Tineret.Tel 0263/233560.

            Pentru confectionarea machetei se vor folosi :

  • polistiren  expandat  - indiferent de grosime,
  • adezivi
  • vopsele
  • scobitori

Dimensiunile machetei : - nu vor depasi  :

  • latime 45 cm,
  • Lungime= 45 cm ,
  • Inaltime = 45 cm

Predarea machetelor se va face  pana in data de 4.11.2010. ora 12 la la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret, B-dul Independentei nr.9. La predare machetele vor fi insotite de cate o plansa care va include fotografii din diferite stadii ale procesului de fabricare ( asamblare ) a machetei precum si un eseu (o descriere a tipului casei traditionale romanesti realizate - zona din care provine, caracteristici, traditii etc.) .

            Vineri 05.11.2010 ora 16  la Galeriile Uniunii Artistilor Plastici va avea loc desfasurarea concursului efectiv: analiza machetelor, a plansei de prezentare si sustinerea eseului urmate de festivitatea de premiere.

Comisia de examinare va fi formata din 3 membri.

Criterii de punctaj: se vor da intre 1 si 5 puncte pentru :

Prezentare plansa poze ( 25%)

Sustinerea eseului (25%)

Analiza machetei realizate (50%)

            Criteriile de departajare vor fi la latitudinea juriului. Se va pune accent in evaluarea lucrarilor  pe  valoarea artististica a machetelor realizate, modalitatea de prezentare a plansei  si sustinerea eseului.

Primele 3 echipe castigatoare vor preda machetele organizatorilor, acestea vor fi expuse timp de o luna la Galeriile de Arta Bistrita. De asemenea primele 3 echipe clasate vor beneficia de un curs de dans latino-american cu instructori din Olanda - campioni europeni.

Cel mai bun eseu realizat va fi publicat  in presa locala.

Va asteapta si premii surpriza ! Succes !

                                                                                                            Director executiv,

                                                                                                          Raoul Stefan Zanca

0 comentarii2996 vizualizări01 noiembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0