Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Miercuri 01 Aprilie 2020 - 3078 vizitatori azi
TINERETUL ROMAN REPREZENTAT LA CONSILIUL EUROPEI.

In perioada 23 - 25 septembrie, a avut loc la Sankt Petersburg, cea de-a noua Conferinta a Ministrilor de Tineret, unde tara noastra a fost reprezentata de o delegatie compusa din Vicepresedintele ANST, Victor Ionescu, Vlad Tache si Tudor Cojocari. Evenimentul s-a desfasurat sub egida Consiliului Europei.

            La conferinta au fost prezenti reprezentanti din marea majoritate a statelor membre ale Consiliului Europei precum si personalitati din conducerea structurilor europene, ca Jean-Claude Mignon - Presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, Gabriella Battaini - Dragoni - Secretar General Adjunct al Consiliului Europei sau Dimitry Livanov - Ministrul Educatiei din Federatia Rusa.

            Tema conferintei a fost "Accesul tinerilor la drepturi: dezvoltarea politicilor inovative pentru tineret".

            Asupra temei de lucru, delegatia Romaniei si-a reiterat sustinerea si interessul pentru ideile inovatoare si fata de preluarea de modele de bune-practici care pot fi adaptate si aplicate pe segmentul de tineret. De asemenea, reprezentantii nostri au prezentat starea actuala a politicilor de tineret in general si a participarii la viata democratica a tinerilor in particular si au demarat cu omologii europeni cu scopul organizarii unui eveniment european pe tineret in Rominia.

"Luand in considerare interesul si sprijinul Uniunii Europene fata de participarea tinerilor la viata democratica, interes exprimat prin numeroase documente, precum si prin rezolutiile intalnirilor si evenimentelor oficiale internationale, Romania va continua sa sustina ideile si proiectele menite sa aduca un aer proaspat in peisajul politicii Europene. De asemenea, ne-am reiterat ideea de a organiza un eveniment european dedicat tineretului in tara noastra, asa cum este stipulat in Setul de Obiective Strategice pe Tineret al ANST la capitolul dedicat relatiilor internationale", a declarat Vicepresedintele ANST, Victor Ionescu

BIROUL DE PRESA AL ANST.

0 comentarii2100 vizualizări01 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0