Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Liceenii de la LPS "inteleg Europa".

Sub semnul sintagmei "Intelege Europa" a debutat, la Liceul cu Program Sportiv din Bistrita, perioada inscrisa in calendarul activitatilor educationale drept "Festivalul sanselor tale".Pe baza parteneriatului dintre cele doua institutii, luni, 19 noiembrie 2012, in cadrul orelor de stiinte sociale si de dirigentie, elevii din clasele de liceu au avut posibilitatea sa se intalneasca cu un grup de studenti din cadrul  Facultatii de Studii Europene de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

            Prin activitati itinerante in mai multe orase ale tarii, studentii clujeni, membri ai Societatii Studentilor Europenisti, promoveaza proiectul "Intelege Europa", un proiect national de informare a liceenilor despre istoricul UE, simboluri si valori specifice, despre statutul si rolul pe care il are Romania in cadrul Uniunii Europene. Scopul declarat al proiectului, aflat la a XII-a editie, isi propune sa constientizeze tinerii in privinta conditiei de cetatean european, sa afirme responsabilitatea sociala a acestora in contextul UE, sa ii determine sa fie o componenta activa a societatii, sa intensifice sentimentul de apartenenta europeana, sa ii familiarizeze cu norme si institutii ale Uniunii Europene.

            Intalnirile elevi - studenti s-au dovedit benefice bilateral, feed-back-ul fiind pozitiv de ambele parti. Prin intrebari si opinii personale, liceenii au exprimat interesul fata de tema proiectului, de perspectiva mobilitatii pe piata muncii din Europa dar si in legatura cu planuri de cariera legate de oferta educationala a UBB. La randul lor, studentii si-au valorizat cunostintele de specialitate dar si competentele de comunicare, leadership, managementul  grupului si  pe cele de educatie nonformala.

            Actiunea s-a bucurat de sprijinul conducerii scolii, al profesorilor de stiinte sociale si al dirigintilor care au asigurat conditiile organizatorice si logistice pentru reusita activitatilor.

 

                                       prof. Silvia Bumbu

                          Consilier pentru programe si proiecte educative.

 

 

0 comentarii3514 vizualizări20 noiembrie 2012




rss 2.0
rss 2.0