Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Duminica 29 Martie 2020 - 3348 vizitatori azi
EURO <26 anunta lansarea programului START YOU, centre start up pentru tineri.

Bistrita, 22 noiembrie 2010. Programul START YOU este gadit sa faciliteze tranzitia elevilor si studentilor de la scoala la viata activa prin crearea a 7 centre Start up pentru tineri in Bucuresti, Galati, Bistrita, Sibiu, Iasi, Slatina si Ineu, unde vor beneficia de programe concepute sa dezvolte abilitatile antreprenoriale si personale.

 

Printre diversele programe interactive de invatare vor avea loc si "simulari" care au la baza conceptul de "intreprindere simulata" prin care vor fi exersate procesele economice reale in cadrul departamentelor resurse umane, secretariat, marketing, desfacere, financiar-contabilitate, etc.

Proiectul este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

 

Mugurel Stan, manager proiect: "Noi, echipele reunite ale EURO<26, PTIR si Young Scot am gindit acest proiect pornind, in principal, de la premisa - simpla, daca vreti - ca elevii si studentii au dreptul sa stie ca pentru ei exista optiuni si ca trebuie sa aleaga in cunostinta de cauza. Statutului si notiunii de angajat trebuie sa li se alature in vocabularul elevului si studentului roman cuvinte si notiuni precum angajator, intreprinzator, etc."

Va invitam sa participati la Conferinta/Dezbatere informativa de lansare a programului CENTRE START-UP PENTRU TINERI START YOU in Bistrita in data de 22.11.2010, la ora 10 in Sala de conferinte din Mun. Bistrita a Inspectoratului Scolar al Judetului Bistrita-Nasaud din  Str. 1 Decembrie Nr. 5 . Parteneri principali: Inspectoratul Scolar al Judetului Bistrita-Nasaud, Grup Scolar Agricol Bistrita si Consiliul Judetean al Elevilor Bistrita-Nasaud.

Vor participa reprezentnti ai elevilor, ai studentilor, reprezentanti ai autoritatilor locale scolare si administrative, reprezentatni ai parintilor, si ai mediului de afaceri.

Contact organizator: Marius Moldovan - Coordonator Local Bistrita, Tel.: 0741102504; marius.moldovan@euro26.ro , www.euro26.ro

 

 

INFORMATII ADITIONALE

EURO <26 Romania    

este de zece ani reprezentantul in Romania al European Youth Association, partenerul Consiliului Europei in Acordul Partial pentru mobilitate in 42 de tari, pentru peste 4 milioane de membri 

organizatie neguvernamentala cu statut de utilitate publica si peste 100.000 de membri (tineri, elevi sau studenti)

de doi ani furnizor de formare, acreditat CNFPA, peste 300 de tineri absolventi cu diploma acreditata, peste 50 de traineri fromati EURO<26

premiul Hercule Silver 2009 pentru cea mai dezvoltata organizatie europeana din cele 42 de tari EYCA

PTIR - Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania

este o organizatie care are ca scop sustinerea, apararea, promovarea si reprezentarea intereselor profesionale, economice si sociale ale tinerilor intreprinzatori din Romania

obiectivele organizatiei au un caracter social, stimuland si promovand spiritul antreprenorial si intreprenorial in randul tinerilor, asigurand accesul acestora la cunostiintele legate de functionarea socio-economica a intreprinderilor, elaborand politici destinate tinerilor in general si tinerilor antreprenori

organizatia are un caracter apolitic, autonom, independent, contribuind la dezvoltarea politicilor, strategiei si planurilor de actiune ale Consiliuliu National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania

pina in prezent, la nivel national s-au infiintat 6 structuri regionale si anume: in Sud Vest Oltenia, Nord Est, Nord Vest, Centru, Sud Est si Sud Muntenia

Young Scot

este agentia nationala scotiana de informare si implicare cetateneasca a tinerilor.

de peste 25 de ani agentia ofera tinerilor cu varste cuprinse intre 11 si 26 de ani o multitudine de materiale on-line si off-line, in scopul de a-i invata pe tineri: sa ia decizii si sa faca alegeri informate in viata; sa isi puna ideile in practica; sa poata beneficia de oportunitatile oferite acestora in Scotia si in intreaga Europa; sa devina cetateni responsabili in comunitatile lor.

Organizatia este membru fondator al European Youth Card Association (EYCA) si al European Youth Information and Counselling Association (ERYICA)

 

 

Contact organizator: Marius Moldovan - Coordonator Local Bistrita, Tel.: 0741102504; marius.moldovan@euro26.ro ; www.euro26.ro

 

?

 

Investeste in oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operational Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013

Axa prioritara 2 Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii

Domeniul major de interventie 2.1 "Tranzitia de la scoala la viata activa"

Numarul de identificare al contractului: POSDRU/90/2.1/S/61193

Titlul proiectului: "CENTRE START-UP PENTRU TINERI - STRAT-UP  CENTERS FOR YOUNG PEOPLE - START YOU"

 

Invitatie

Dezbatere informativa - lansarea programului:

CENTRE START-UP PENTRU TINERI - START YOU

Bistrita 22 noiembire 2010

 

 

Stimata Doamna/Stimat domn,

 

Avem onoarea sa va invitam sa participati la Conferinta/Dezbatere informativa de lansare a programului CENTRE START-UP PENTRU TINERI START YOU.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta facilitarea insertiei pe piata muncii a elevilor si studentilor, printr-o serie de actiuni cu caracter inovator care vor conduce la cresterea sanselor de ocupare si de dezvoltare a competentelor personale si profesionale ale acestora in scopul imbunatatirii tranzitiei de la scoala la o viata activa.

Participanti:

-          Reprezentanti ai Consiliului judetean al elevilor

-          Reprezentanti ai organizatiilor de studenti

-          Reprezentanti ai Inspectoratului Scolar

-          Reprezentanti ai mediului academic si scolar

-          Reprezentanti ai autoritatilor locale

-          Reprezentanti ai asociatiilor de parinti

-          Reprezentanti ai bisericii

-          Reprezentanti ai mediului de afaceri

-          Reprezentanti ai presei

Forma de desfasurare: Dezbatere moderata

       Programul Conferintei:

- 09.30 - receptia participantilor

- 10.00 - 11.30 - Clarificarea contextului - problematica tranzitiei de la scoala la viata activa. Moderatorul face o descrierea proiectului prin care ilustraeza  felul in care proiectul raspunde nevoilor din societate.

- 11.30 - 11.45 - Coffee break

- 11.45 - 13.00 - Participantii la discutie contribuie la enuntarea problemei si eventual la identifiacarea de solutii prin prisma confruntarii cu diferitele aspecte ale problemei. Enuntarea concluziilor.

Locatia Conferintei: Sala de conferinte  din Mun. Bistrita a Inspectoratului Scolar al Judetului             Bistrita-Nasaud, Str. 1 Decembrie Nr. 5.

Parteneri principali: Inspectoratul Scolar al Judetului Bistrita-Nasaud, Grup Scolar Agricol Bistrita si Consiliul Judetean al Elevilor Bistrita-Nasaud.

Contact organizator Euro26: Marius Moldovan - Coordonator Local Bistrita, Tel.: 0741102504; marius.moldovan@euro26.ro ; www.euro26.ro .

Mugurel Stan - Presedinte Euro<26,                                                                    

Manager de Proiect                     

1 comentariu3675 vizualizări17 noiembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0