Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Sambata 04 Iulie 2020 - 4624 vizitatori azi
Ioana Babutan si Sergiu Moldovan de la CNAM au castigat locul 1 in etapa nationala a Competitiei Business Plan.

In intervalul 04-07.06.2013, in prezenta d-lui Remus Pricopie - Ministrul Educadiei Nationale, d-lui Dragos Cosma - Inspector general MEN, d-nei Mihaela Stefanescu - CNDIPT, Alexandru Sfiraiala - Coordonator National Centre Regionale Business Plan, Florin Jianu - Presedinte al Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania, a peste 300 de elevi si invitati,  s-a desfasurat la Focsani, faza nationala a Competitiei Business Plan, in cadrul proiectului Start You http://www.startyou.ro/, avand ca grup tinta tinerii elevi si studenti.

In competitia nationala au concurat Firmele de exercitiu castigatoare ale etapelor scolare locale, judetene si regionale.  In urma prezentarii planurilor de afaceri, a intrebarilor adresate de juriu si public, a evaluarii de catre un juriul national, cel mai mare punctaj l-a obtinut Firma de exercitiu Ecogen SRL de la Colegiu National Andrei Muresanu din Bistrita, compusa din elevii Ioana Babutan si Sergiu Moldovan, coordonati de d-na prof. Anca Cocean, care  a castigat locul 1 in etapa nationala a Competitiei Business Plan, concurand cu cele mai bune echipe calificate din cele 8 regiuni de dezvoltare economica din Romania.  Ambitia, concentrarea, elaborarea unui plan de afaceri realist si realizabil, pregatirea, munca si lucrul in echipa, raspunsurile pertinente acordate la intrebarile adresate de catre comisie si public,  mentalitatea de luptator si invingator au facut diferenta si au contribuit decisiv la obtinerea primului loc in Romania la Planuri de afaceri pentru tinerii elevi bistriteni. 

Castigarea competitiei nationale Business Plan confirma calitatea invatamantului tehnnic bistritean, consolidandu-l ca un punct de reper in sistemul educational national, in tranzitia de la scoala la viata activa a elevilor, utilizand medoda educatiei nonformale prin initierea de proiecte de planuri de afaceri realiste si realizabile.

Centrul Regional Nord-Vest de la Bistrita
http://startyoubistrita.tripod.com/  a Competitiei Business Plan, a promovat parteneriate educationale durabile cu ISJ, scoli, ONG, mediul de afaceri, institutii din regiunea Nord-Vest, in care au fost implicati principalii furnizori de educatie formala, nonformala, informala si antreprenoriala, in urma carora s-a creat un cadru educational antreprenorial competitiv pentru elevii din toate firmele de exercitiu participante, ducand in timp la obtinerea in premiera a locului 1 la nivel national pentru regiunea Nord-Vest dupa 5 ani de competitie nationala. Credem ca acest remarcabil rezultat obtinut de catre o Frima de exercitiu din regiunea Nord-Vest in competitia nationala, o sa stimuleze elaborarea unor noi planuri de afaceri de calitate si o sa contrubuie la cresterea participarii unui numar mai mare de firme in urmatorii ani pentru integrarea sociala a tinerilor prin initiative antreprenoriale la nivel local, judetean si regional.

Centrul Start UP Bistrita felicita FE Ecogen SRL de la CN A. Muresanu pentru castigarea competitiei nationale si multumeste partenerilor regionali: ISJ BN (d-nei prof. Camelia Tabara - Inspector General si d-nei Speranta Unciu - Inspector Tehnologi), Liceului Agricol Bistrita (d-nei prof. Mariana Vlad - director, d-nei Carmen Nogy- Director Adjunct), mentorilor Cristian Tetcu - antreprenor si Cristian Munthiu - antreprenor.

Competitia Business Plan faciliteaza tranzitia de la scoala la viata activa a tinerilor elevi prin antreprenoriat, este inscrisa in calendarul national al MEN si este la a V a editie. Initiatorul Business Plan: Ministerul Educatiei Nationale, CNDIPT, avand ca parteneri principali Asociatia Euro 26, Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania, organizatia Young Scot din Scotia.

Ca urmare a castigarii etapei nationale de catre tinerii elevi bistriteni, etapa nationala Business Plan din anul 2014 se va desfasura la Bistrita. Proiectul Business plan din Romania este recunoscut de catre Comisia Europeana ca model de buna practica in intergrarea sociala a tinerilor prin initiative antreprenoriale.

In dezvoltarea si valorificarea spiritului antreprenorial al tinerilor proiectul Start You
http://startyou.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=83&Itemid=104  a oferit suport informational, training si mentorat in baza reperelor metodologice http://www.startyou.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=212:repere-metodologice-privind-organizarea-i-desfurarea-competiiei-business-plan-2012-2013&catid=1:latest-news .

Aveti mai jos cateva link-uri cu aparitiile in presa din Focsani despre Competitia Nationala Business Plan 2013, castigata de catre FE Ecogen SRL de la CN A. Muresanu din Bistrita:

1. Pentru prima zi (cea cu faza nationala a BP) -
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Au-Rv_WgGhc#! - de la minutul 07 si 12 secunde

2. Pentru cea de-a treia zi -
http://www.youtube.com/watch?v=cRlSgarAB9g&feature=player_embedded#! - de la minutul 08 si 30 de secunde.

3. Aparitii presa scrisa:
 http://www.monitorulvn.ro/articole/galerie-foto-premii-pentru-elevii-cu-idei-de-afaceri_2_147540.html


Pe curand,

soc & psih. Marius Moldovan
_______________________________
Coordonator Centru Regional Bistrita pentru regiunea Nord-Vest
Mobil: 0734 920 610
www.euro26.ro
marius.moldovan@euro26.ro

 

 

4 commentarii6034 vizualizări10 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0