Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
Patrula de Reciclare reincepe scoala!

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec da startul inscrierilor in noua editie a programului national de educatie de mediu "Patrula de Reciclare"! Patrula de Reciclare continua pentru al treilea an in judetul Bistrita Nasaud, care s-a alaturat programului inca de la prima editie. Gradinitele, scolile si liceele din judet au prilejul sa isi continue seria performantelor de pana acum. 

Pana pe 11 octombrie dascali din toata tara sunt invitati sa isi inscrie unitatile de invatamant in program si sa se alature uneia dintre cele mai active miscari ecologiste de tineret din Romania. Patrula de Reciclare reuneste sute de profesori si mii de elevi pentru care responsabilitatea fata de mediu reprezinta un element important de conduita. Ei explica membrilor comunitatilor in care traiesc de ce este importanta colectarea selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Programul educativ al Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec este avizat de Ministerul Educatiei Nationale si se desfasoara cu sprijinul inspectoratelor scolare locale. Agentia Nationala de Presa AGERPRES sustine in continuare programul, ca partener media. Pe plan local, partenerul programului este Primaria Municipiului Bistrita.
 
Asociatia RoRec sustine echipele participante prin materiale educative care ii ajuta pe copii si tineri sa inteleaga cat de important este sa colectam si sa reciclam deseurile electrice in scopul protejarii mediului. Astfel, ei invata cum trebuie sa procedam pentru a respecta legislatia, cum putem contribui concret la recuperarea materialelor reutilizabile si salva resursele naturale. La randul lor, profesorii si tinerii vor deveni ambasadorii acestui mesaj ecologic si ii vor stimula pe membrii comunitatilor lor sa constientizeze obligatia de a colecta selectiv DEEE si sa inteleaga care sunt factorii de risc la care ne expunem cu totii printr-un comportament lipsit de responsabilitate in domeniu.
 
In cele doua edi
tii desfasurate pana in prezent de la lansarea programului Patrula de Reciclare in anul 2011, au participat peste 30.000 de elevi si peste 900 de cadre didactice reprezentand tot atatea unitati de invatamant (gradinite, scoli, licee). Ei au contribuit la colectarea a peste 300.000 kg de DEEE in Romania!

 
"Cu o medie de 10 kg DEEE colectate per agent inscris, Patrula de reciclare se ridica la nivelul tarilor europene fruntase in domeniul colectarii acestor deseuri.Ce exemplu demn de urmat, daca ne gandim ca, la nivelul intregii populatii, rata de colectare medie in Romania este de sub 1 kg DEEE pe locuitor, anual! Acesti copii si tineri au aratat ca putem realiza mai mult. Pentru profesorii coordonatori si pentru elevi, Patrula de Reciclare este o experienta formatoare plina de momente memorabile, ateliere creative, lucru in echipa, provocari si descoperiri. Specificul programului le ofera posibilitatea sa vada concret schimbarea pozitiva pe care o produc in jurul lor, contributia pe care o au la educarea si binele comunitatilor lor. Este o satisfactie mai mare decat premiile care recompenseaza performantele de top la finalul editiei" declara Alexandra Arnautu, managerul proiectului.
 

In editia 2012-2013, Patrulele de Reciclare au initiat peste 500 de actiuni de informare, proiecte creative si artistice, in Bucuresti si 29 de judete ale tarii. Agentii au informat peste 350.000 de oameni, i-au convins sa adopte un comportament responsabil si sa predea DEEE in vederea reciclarii. Si in acest an scolar, copii, tinerii si profesorii au oportunitatea sa influenteze semnificativ obiceiul de colectare si reciclare a DEEE-urilor in comunitatile lor si sa ne ofere noi povesti de succes.
                                                                      

Educatorii, invatatorii si profesorii sunt invitati sa afle mai multe despre program si sa se inscrie pe site-ul www.patruladereciclare.ro pana pe 11 octombrie, conform regulamentului programului. 
 
Prin programul Patrula de Reciclare, Asocia
tia Romana pentru Reciclare RoRec sprijina scoala in misiunea de a forma o generatie de tineri responsabili, preocupati de grija fata de mediul inconjurator, implicati in comunitate si increzatori in propria putere de a aduce schimbari benefice in societate. 
 
***
Asocia
tia Romana pentru Reciclare - RoRec (www.rorec.ro) o organizatie non-profit, formata din unsprezece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. Asociatia RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si gestioneaza toate activitatile necesare colectarii, tratarii si reciclarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), in conformitate cu legislatia europeana in domeniu. 
 
Contact:
Alexandra Arnautu
Manager de proiect
 
alexandra.arnautu@rorec.org
mobil: 0751 302 107
www.patruladereciclare.ro
www.facebook.com/patruladereciclare

 

0 comentarii2870 vizualizări23 septembrie 2013




rss 2.0
rss 2.0