Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 28 Martie 2024 - 14587
Scoala Zero Waste Editia 2014 si-a desemnat castigatorii.

Concursul "Scoala Zero Waste" editia 2014 a ajuns la final. Premiul I si Trofeul "Scoala Zero Waste" 2014, oferit de Continental Corporation a fost castigat de Scoala Gimnaziala "Sf. Nicolae" dinTargu Jiu, judetul Gorj. Premiul II a fost castigat de Scoala Gimnaziala "Horea, Closca si Crisan" din Brad, judetul Hunedoara. Premiul III a fost castigat de Scoala Gimnaziala Mosnita Noua, judetul Timis.

Premiile pentru cei mai harnici elevi s-au dus la Brad: Oprea Andreea - 5378 kg, Darabant Anda 5324 kg si la Botosani, Colbea Tudor - Lucian 3501 kg. Pe langa primele 3 locuri, au fost oferite 10 mentiuni si au fost recompensati si cei mai harnici 2 participanti din fiecare judet.

Premiile au fost oferite de partenerul competitiei - Continental Corporation si de Flextronics, Recycle International, EcoStuff Romania si Billa Romania.

Au fost colectate 168 de tone de deseuri reciclabile in cele 6 saptamani de concurs. Dintre acestea 141 tone au fost hartie si carton, 23 de tone de plastic si aproape 3 tone de aluminiu. Cantitatea medie de deseuri colectata este de aproape 36 de kilograme per elev.

"Scoala Zero Waste" este un concurs de educatie ecologica si de colectare selectiva destinat tuturor elevilor din scolile cu clasele I - VIII din Romania. Actiunea de colectare face parte din procesul educational: invatam in timp ce facem. Elevii au fost incurajati (si prin posibilitatea castigarii unor premii) sa colecteze selectiv principalele deseuri reciclabile: hartie/carton, pet/plastic si aluminiu. Foarte multi dintre ei, din proprie initiativa sau sub indrumarea profesorilor coordonatori au reusit sa-si mobilizeze si educe prietenii, parintii si chiar vecinii. Colectarea selectiva este un proces foarte simplu care are ca rezultat direct impiedicarea unei impresionante cantitati de deseuri sa ajunga la groapa de gunoi si astfel sa se piarda resurse importante.

Inscrierea scolilor a avut loc in perioada 3 - 21 Martie. Concursul s-a desfasurat pe durata a 6 saptamani, intre 23 Aprilie si 30 Mai. S-au inscris 133 de scoli, fiind selectate doar 108 care intruneau toate conditiile de inscriere.

Cele mai multe scoli inscrise au fost din Judetul Timis, cu 17, urmate de Covasna cu 7 si Calarasi si Olt cu cate 6.

In total au fost inscrisi in competitia directa 4674 de elevi din 108 scoli din 33 de judete si din Bucuresti. Indirect au fost implicati peste 25.000 de elevi.

 

 

Pentru mai multe informatii: Email: scoalazerowaste@ecostuff.ro

Site: http://www.ecostuff.ro
Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/scoalazerowaste

 

 

0 comentarii3066 vizualizări12 iunie 2014




rss 2.0
rss 2.0