Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Miercuri 15 Iulie 2020 - 16646 vizitatori azi
Saptamana decisiva pentru premiantii nationali ai Patrulei de Reciclare.

Aceasta este saptamana care va decide cine sunt premiantii nationali ai programului de educatie de mediu Patrula de Reciclare ! Pana pe 31 august, fiecare roman poate ajuta copiii si profesorii sa aduca un premiu national in judetul sau. Cu un gest simplu - scapand gratuit de aparatele electrice si electronice vechi sau uzate, fiecare dintre noi poate arata ca ii pasa de ceea se intampla in jurul lui.   
 
Toate deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) colectate de la populatie, firme si institutii, prin Telverde 0800 444 800 sau la punctele de colectare ale Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec, pana la sfarsitul lunii august, vor contribui la performantele Patrulei judetene.
 
Elevii si dascalii voluntari si-au informat si mobilizat neobositi comunitatile, pe parcursul anului scolar 2013-2014, pentru a atinge cel mai ambitios obiectiv al programului, de pana acum: 50 de grame DEEE colectate per locuitor al judetului sau al municipiului Bucuresti.
 
"Fiecare om, fiecare zi, fiecare kilogram conteaza. Mai multe judete au sanse sa fie castigatoare, daca locuitorii predau la reciclare aparatele electrice vechi sau defecte pana la 31 august. Speram ca straduinta copiilor si profesorilor, care ne-au impresionat prin creativitate si entuziasm, sa fie rasplatite prin acest gest al celor din jur. Judetele castigatoare vor demonstra tarii intregi ca exista solidaritate, ca oamenilor le pasa de lumea in care traiesc copiii lor si ca ne putem ridica la nivelul propriilor noastre angajamente fata de mediul inconjurator. Ne dorim sa sarbatorim cat mai multi premianti, prin Ziua Reciclarii, in luna septembrie", a declarat Alexandra Arnautu, coordonatorul programului.
 
De la inceputul anului 2014, sute de persoane, firme si institutii din Bucuresti si din toate judetele au devenit Suporteri ai Patrulei de Reciclare, adica au casat si au dat la reciclare diverse aparate electrice si electronice, baterii, acumulatori, becuri si neoane vechi sau stricate din gospodarii, birouri sau depozite.
 
Toti cei care le urmeaza exemplul vor creste sansele elevilor si profesorilor din Patrula judeteana si bucuresteana sa castige un premiu national, contribuind astfel la succesul celei mai active miscari de tineret din Romania. Cei peste 1500 de profesori si 60.000 de prescolari, elevi si liceeni implicati, au contribuit, in cele trei editii de pana acum, la colectarea a circa 600.000 kg de DEEE, au informat si au incurajat sa se debaraseze responsabil de deseurile de echipamente electrice si electronice peste 1.000.000 de oameni si au realizat sute de de creatii artistice si actiuni de constientizare.
 
Copiii, tinerii si profesorii din Patrula de Reciclare conteaza pe fiecare kilogram de deseuri colectat de la populatie sau de la agentii economici. Cantitatea colectata pana la 31 august in fiecare judet si in Bucuresti poate aduce tinerilor voluntari recunoastere nationala, dar, mai ales, le dovedeste solidaritatea comunitatii lor.
 
***

Patrula de Reciclare, programul educativ al Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec este avizat de Ministerul Educatiei Nationale si se desfasoara cu sprijinul inspectoratelor scolare locale. Patrula de Reciclare reuneste sute de profesori si mii de elevi pentru care responsabilitatea fata de mediu reprezinta un element important de conduita. Agentii si profesorii lor coordonatori promoveaza neobositi importanta colectarii selective a DEEE in comunitatile lor prin activitati de informare si proiecte creative.

Contact:
Alexandra Arnautu
Manager de proiect
 
alexandra.arnautu@rorec.org
mobil: 0751 302 107
www.patruladereciclare.ro
www.facebook.com/patruladereciclare
 
P.S. Ati aflat cine trebuie sa colecteze deseurile electrice si cum? Dar despre Ce contin si cat de periculoase sunt aparatele "de aruncat"?

0 comentarii2590 vizualizări25 august 2014
rss 2.0
rss 2.0