Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Miercuri 15 Iulie 2020 - 19492 vizitatori azi
APM B-N partener in primul proiect european la care participa toate judetele din zonele montane ale tarii.

Vineri, 29 august 2014, la Miercurea Ciuc,a avut loc seminarul de lansare al proiectului "PACINFO - Rolul social si de mediu al agriculturii in regiunile montane". Implementarea proiectului se realizeaza de catre parteneriatul dintre  Agentiile pentru Protectia Mediului din cele 16 judete participante (Alba, Bistrita Nasaud, Brasov, Bacau, Buzau, Caras Severin, Cluj, Covasna, Gorj,Harghita, Hunedoara, Mures, Neamt, Sibiu, Suceava, Vrancea) prin coordonarea Agentiei pentru Protectia Mediului Harghita si sub supravegherea  Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului.

Proiectul va fi implementat in perioada  iunie 2014-aprilie 2015 si  este finantat de Comisia Europeana prin Directoratul General pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, in cadrul programului de promovare a Politicii Agrare Comune si de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice. Valoarea totala  a proiectului este de 306.105 euro, din care 163.065,60 euro este finatat de CE, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice avand o contributie de 143.040 euro.

Obiectivul proiectului este acela de a informa fermierii din zonele montane despre principiile de finantare ale Politicii Agrare Comune, despre masurile speciale privind sustinerea ajungerii pe piata a produselor si nu in ultimul rand  de a constientiza fermierii despre importanta agriculturii ecologice.

Pentru implementarea proiectului, APM Bistrita-Nasaud va organiza:  o serie campanii de promovare in vederea imbunatatirii imaginii zonelor agricole montane si a fermierilor care activeaza in zona (realizare si distribuire de postere, materiale audio-video,  spot radio, mass-media locala), un seminar prin care fermierii vor fi invatati cum sa isi lanseze si sa isi promoveze produsele procesate in zonele montane. In data de 26 octombrie 2014, cu ocazia Zilei Nationale a traiului de Munte, va fi organizat un targ de produse traditionale.

 

Cu respect,

DIRECTOR EXECUTIV

biolog chimist Sever Ioan ROMAN.

0 comentarii2751 vizualizări01 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0