Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Duminica 12 Iulie 2020 - 4340 vizitatori azi
15.000 de copiii si tineri reincep cursa colectarii deseurilor electrice in noul an scolar.

Peste 15.000 de elevi si 700 de profesori formeaza echipa nationala care continua campania de incurajare a colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in Romania, in anul scolar 2014-2015. Sute de dascali din Bucuresti si din toate judetele si-au inscris unitatile de invatamant si elevii in cea de-a IV-a editie a programului national de educatie de mediu Patrula de Reciclare.
 
Impreuna cu profesorii lor coordonatori, agentii Patrulelor din toata tara isi pregatesc strategia de informare si sensibilizare prin care ne vor ajuta sa intelegem cum reducem poluarea si protejam mediul inconjurator debarasandu-ne responsabil de deseurile electrice.
 
"Chiar daca suntem abia la inceputul celei de-a IV-a editii, avem deja dovezi ale impactului pe care programul il are in comunitatile din toata tara. Multi dintre profesorii coordonatori de la editia precedenta au revenit in program, iar cei care s-au inscris pentru prima oara ii cunosc deja reputatia. In plus, Suporterii se intereseaza deja ce unitati de invatamant din zona lor s-

au inscris cu Patrule de Reciclare si cum pot sa le sustina. Incepand de astazi, lista tuturor Patrulelor este postata pe site-ul programului. Asteptarile si disponibilitatea din ce in ce mai mari din partea adultilor reprezinta o motivatie puternica pentru dascali si tineri.  Echipa nationala formata in cadrul programului este foarte diversa - agentii Patrulei au varste intre 5 si 18 ani, provin si din mediul urban, si din cel rural. Acest aspect este important, deoarece inseamna ca reusesc sa schimbe obiceiurile de colectare responsabila a deseurilor incepand de la marile orase pana in comunitatile mici", este de parere Alexandra Arnautu, coordonatorul programului.

Sub sloganul "Cucurigu, desteptarea, ne salvam cu reciclarea !" Patrulele locale aspira sa indeplineasca si in acest an obiectivul pentru a fi castigatori nationali: sa-si convinga concetatenii sa colecteze si sa trimita la reciclare o cantitate de minimum 50g DEEE/locuitor al judetului (sau municipiului Bucuresti), pana la 30 august 2015. Copiii isi vor putea atinge acest tel numai cu sprijinul "Suporterilor" Patrulei - firme, institutii si oameni care vor preda deseuri electrice in contul Patrulelor locale.

 
"La editia care s-a incheiat, am sarbatorit patru castigatori la nivel national: judetele Bihor, Covasna, Sibiu si Valcea. In aceste judete s-a intamplat ceva extraordinar de "normal" - aproape fiecare om, fiecare institutie si firma cu care tinerii au venit in contact a predat macar un deseu electric la reciclare. Puteti citi pe site-ul Patrulei povestile lor, cine sunt si de ce au facut acest gest. Asteptam cu sufletul la gura sa vedem daca in septembrie 2015 vor fi si mai multe judete unde putem celebra aceasta demonstratie de solidaritate", a declarat Andreea Idriceanu, managerul de comunicare al Asociatiei RoRec.
 
Pana la 30 august 2015, fiecare dintre noi avem ocazia sa ii sustinem pe profesorii si copiii din Patrula de Reciclare locala sa devina castigatori nationali. Le putem arata ca ne pasa de valorile lor si ca le putem urma exemplul, scapand de deseurile electrice din depozite, birouri sau gospodarii prin serviciul national de colectare Telverde 0800 444 8

00 (apel gratuit in toate retelele de telefonie) sau la punctele de colectare a deseurilor electrice amenajate de Asociatia RoRec peste tot in tara.
 

***

Patrula de Reciclare este programul national de educatie de mediu desfasurat de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec cu avizul Ministerului Educatiei Nationale si cu sprijinul Inspectoratelor Scolare locale. Patrula de Reciclare reuneste sute de profesori si mii de elevi care incurajeaza comportamentul responsabil fata de mediu in randul comunitatilor lor, promovand colectarea selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Agentii si profesorii lor coordonatori promoveaza importanta colectarii selective a DEEE in comunitatile lor prin activitati de informare si proiecte creative.

De la lansarea programului Patrula de Reciclare, in anul 2011, au participat peste 60.000 de elevi si peste 1.500 de cadre didactice, reprezentand tot atatea unitati de invatamant (gradinite, scoli, licee). Ei au contribuit la colectarea a peste 600.000 kg de DEEE in Romania!
 

 

Contact:
 
Alexandra Arnautu
Manager de proiect
 
alexandra.arnautu@rorec.org
mobil: 0751 302 107
www.patruladereciclare.ro
www.facebook.com/patruladereciclare
www.youtube.com/user/patruladereciclare


0 comentarii2940 vizualizări23 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0