Eco-Mediu Sambata 23 Iunie 2018 - 5630 vizitatori azi
Azi incepe concursul de educatie ecologica "Scoala Zero Waste" editia 2017.

205 scoli din 36 de judete si din Bucuresti au fost selectate sa participe la lupta pentru premiul cel mare si pentru trofeul "Scoala Zero Waste 2017". 20.517 de elevi vor participa direct la actiunile de educatie ecologica organizate pe parcursul concursului in cadrul scolilor participante, iar cei mai silitori elevi vor participa in luna august la o tabara de educatie ecologica organizata in Judetul Timis. Judetul cu cele mai multe scoli inscrise este Olt, cu 16 de scoli, urmat de Gorj cu 15 scoli inscrise in competitie.

 "Scoala Zero Waste" este un concurs national de educatie ecologica si colectare selectiva destinat tuturor scolilor din invatamantul primar si gimnazial din Romania. Proiectul "Scoala Zero Waste" a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 in cadrul Galei Energy Globe Award Romania. Perioada de desfasurare a competitiei este 13 Martie - 12 Mai. Premiul cel mare este reprezentat de o tabla interactiva pentru scoala castigatoare si un laptop performant pentru cel mai dedicat si implicat elev oferite de Continental, partenerul proiectului. Profesorii coordonatori ai primelor trei scoli castigatoare in Concursul "Scoala Zero Waste" editia 2017 vor primi cate o tableta, puse in joc tot de partenerul concursului, Continental.

 

"Continental Anvelope Timisoara are ca si valoare de baza idea de "Unul pentru Celalalt". Asta insemna ca ne intelegem responsabilitatea pe care o avem, ca mare companie, si alegem sa sustinem comunitatea acolo unde avem posibilitatea. Astfel, am decis, pentru al patrulea an la rand, sa sustinem proiectul Scoala Zero Waste. Inca de la inceput acest proiect ne-a atras interesul datorita componentei sale ecologice, iar urmatorul lucru a fost sa apreciem educatia pe care proiectul o ofera elevilor de scoaa gimnaziala. Este foarte important ca generatia tanara sa creasca apreciind un comportament prietenos cu mediul inconjurator."

 Zero Waste (Zero Deseuri) este un concept menit sa ghideze oamenii in schimbarea stilului de viata si care incurajeaza regandirea ciclului de viata al resurselor, astfel incat sa imite modul in care natura refoloseste resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuata, amenintarea pentru sanatatea oamenilor, plantelor si animalelor dispare.

 

Prin "Scoala Zero Waste" organizatorii isi doresc sa creasca nivelul de educatie in ceea ce priveste acest vechi concept potrivit caruia nimic nu se risipeste, iar deseurile sunt privite ca resurse.

 

Evolutia tuturor scolilor inscrise in concurs va putea fi urmarita si pe pagina de Facebook - https://www.facebook.com/scoalazerowaste.

Pentru mai multe informatii:

Email: scoalazerowaste@ecostuff.ro

Site: http://www.ecostuff.ro
Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/scoalazerowaste

0 comentarii5607 vizualizări13 martie 2017
rss 2.0
rss 2.0