Eco-Mediu Sambata 23 Iunie 2018 - 5606 vizitatori azi
Investitii la nivelul comunitatilor locale pentru reducerea poluarii cu nutrienti.

Lansarea primului apel de depunere subproiecte cu nr. MAP/01/2017, aferent Programului Competitiv de Finantare "Investitii la nivelul comunitatilor locale pentru reducerea poluarii cu nutrienti". Unitatea de Management al Proiectului "Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti" (UMP-INPC), responsabila pentru implementarea Proiectului "Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti" pentru perioada de finantare aditionala 2017-2022, va informeaza ca in data de 24 aprilie 2017, Ministerul Apelor si Padurilor (MAP) intentioneaza sa lanseze primul apel de subproiecte cu nr. MAP/01/2017, aferent Programului Competitiv de Finantare "Investitii la nivelul comunitatilor locale pentru reducerea poluarii cu nutrienti".

Obiectivul programului/apelului: Reducerea deversarilor de nutrienti in corpurile de apa prin imbunatatirea amenajarilor destinate gunoiului de grajd si a statiilor de epurare a apelor uzate si prin protectia apei si a terenurilor expuse spre a fi afectate de deversarile de nutrienti.

Lista Domeniilor de Interventie pentru care se vor solicita propuneri de Subproiecte:

  1. DI 1. Construirea unor platforme comunale de depozitare si gospodarire a gunoiului de grajd, a unor sisteme de compostare, ambalare / peletizare si a unor statii de biogaz pentru a promova o mai buna gestionare a gunoiului de grajd;
  2. DI 2. Imbunatatirea amenajarilor existente destinate depozitarii gunoiului de grajd si/sau compostarii acestuia;
  3. DI 4. Infiintarea de perdele forestiere de protectie.

Cheltuielile eligibile care vor fi suportate de Beneficiari, respectiv de MAP, precum si tipul cofinantarii pe fiecare tip de investitie sunt cele detaliate in Ghidul Solicitantului.

Beneficiari eligibili: Unitati adiministrativ-teritoriale sau asocieri intre unitati administrativ-teritoriale alaturate.

Criteriile de eligibilitate pentru accesarea finantarii pe fiecare tip de investitie sunt detaliate in Ghidul Solicitantului.

Termenul limita pentru depunerea Notelor Conceptuale: apelul de subproiecte se va  lansa pe data de 24.04.2017, si va ramane deschis pana pe data de 30.06.2017, care va fi termenul limita pentru depunerea Notelor Conceptuale.

Evaluarea si procedura de selectie: va avea doua etape:

-       Etapa 1: evaluarea Notelor Conceptuale pe baza criteriilor de excludere;

-       Etapa 2: evaluarea Notelor Conceptuale care au fost declarate acceptate in urma primei etape, pe baza criteriilor calitative de evaluare.

Doar Notele Conceptuale care indeplinesc criteriile primei etape vor fi admise in cea de-a doua etapa.

Ghidul Solicitantului poate fi descarcat de la adresa www.apepaduri.gov.ro, sau de la adresa www.inpcp-campanie.ro.

 

 

www.inpcp-campanie.ro;

http://www.facebook.com/CampaniaImpotrivaPoluariiCuNutrienti

https://twitter.com/INPCP

https://www.youtube.com/channel/UCR5npJjBqO5HTA0G_Lj5Xxw

 

0 comentarii4816 vizualizări24 aprilie 2017
rss 2.0
rss 2.0