Eco-Mediu Sambata 23 Iunie 2018 - 5626 vizitatori azi
"ZERO DESEURI - ShowScene" .

Proiectul "ZERO DESEURI - ShowScene" are ca scop promovarea sistemului de colectare separata si a strategiei "zero deseuri", iar ca obiectiv general constientizarea importantei sortarii la sursa a deseurilor, inclusiv a biodeseurilor, unul dintre elementele cheie in strategia "zero deseuri". 

Ne propunem informarea si constientizarea cetatenilor municipiului Bistrita cu privire la importanta si oportunitatea unei gestionari corecte a deseurilor promovand conceptul de show de mediu (show environment) in padurea Schullerwald, urmarind gradul de interes, manifestat in mod spontan, intr-un mediu informal de catre grupul tinta.

Evenimentul va include prezentarea de catre moderatori a strategiei "zero deseuri", conceputa in urma cu circa 20 de ani, ca alternativa la gropile de gunoi si la incineratoarele de deseuri cu sau fara valorificare energetica. 
In acest context se vor derula o serie de activitati interactive avand ca atractie principala un spectacol video si vizionarea unor mesaje directe si subliminale in vederea sensibilizarii cu privire la poluarea cu deseuri. 

Activitatile vor fi puse in scena in luna iulie, in weekend, in 3 zile diferite. Informatii detaliate cu privire la programul evenimentelor vor fi comunicate prin retelele de socializare, presa si materiale publicitare. 

Vor fi implicati adulti si copii din municipiul Bistrita si localitatile componente. Participantii vor putea obtine detalii cu privire la strategia "zero deseuri" si elementele cheie propuse de aceasta precum reducerea risipei la sursa, separarea deseurilor la sursa, compost, reconditionare, reutilizare si reciclare. 
Prin colectare separata se asigura conditiile optime de reciclare, iar prin reciclare se refolosesc resurse naturale, se reduce poluarea si astfel se imbunatatesc conditiile de viata, calitatea vietii. 

Proiectul incurajeaza implementarea la nivel local a unor coduri de conduita pentru reducerea spre zero a risipei si de a incuraja dezvoltarea unor modele de bune practici. 
Evenimentul promoveaza strategia "zero deseuri" promovata de Zero Waste International prin Zero Waste Romania, retea din care face parte si Ruralis.

De asemenea, proiectul poate fi un start-up inovativ pentru implementarea la nivel local a unor coduri de conduita zero deseuri avand ca rezultat diminuarea fenomenului de complacere, de acceptare si de neintelegere a gravitatii situatiei pe fondul lipsei de informare si actiune.

15 Iulie - 29 Iulie.  15 Iulie la 18:00, pana la 29 Iulie la 18:00 in Padurea Schullerwald

Padurea Schullerwald, Bistrita.Echipa de proiect

Intrare gratuita

 

 

Despre RURALIS

 RURALIS - Non-Governmental Organization (NGO) · Bistrita

Grup de Actiune Locala (GAL) pentru Dezvoltare Durabila in Microregiunea Bistrita-Sieu-Somes. DE CE ? Pentru ca ne pasa de comunitatea in care traim.

 

 

0 comentarii3381 vizualizări23 iunie 2017
rss 2.0
rss 2.0