Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
ROMSILVA RESPINGE ACUZATIILE GREENPEACE SI CONDAMNA ACTIUNEA IN FORTA A ACESTEI ORGANIZATII.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva respinge cu fermitate acuzatiile calomnioase ale Greenpeace Romania si actiunea in forta a acestei organizatii din padurea Bratocea, din cadrul Ocolului Silvic Maneciu, Directia Silvica Prahova.

Lucrarile silvice efectuate in Unitatea de Productie VI Bratocea, unitatea amenajistica 14A, sunt legale, in conformitate cu amenajamentul silvic in vigoare, avizat favorabil de Agentia pentru Mediu Prahova si custodele sitului NATURA 2000.

In conformitate cu Ordinul de Ministru 3397 din 2012, s-a solicitat avizul Garzii Forestiere Ploiesti pentru lucrarile silvice, avizul favorabil, cu numarul 13170, fiind obtinut in 8 noiembrie 2016. Prin acest aviz, Garda Forestiera Ploiesti a confirmat, in urma verificarilor, ca padurea respectiva nu indeplineste criteriile de incadrare in categoria padurilor cvasivirgine.

Apreciem ca actiunea in forta a organizatiei Greenpeace Romania si a membrilor ei este una ilegala, blocand cu buna stiinta activitatea economica a unei regii de interes national si raspandind deliberat informatii false. Reamintim ca, intr-un stat de drept, organizatiile non-guvernamentale nu au atributii de control, acest drept revenind organelor de control ale statului, care pot fi sesizate cand exista suspiciuni privind fapte ilegale.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a fost tot timpul deschisa si receptiva la dialogul cu organizatiile de mediu, inclusiv cu Greenpeace Romania, careia i-a oferit tot sprijinul in actiunile de identificare si includere a padurilor virgine si cvasivirgine in Catalogul National al Padurilor Virgine si Cvasivirgine, existand inclusiv un protocol de colaborare in acest sens.

Romsilva deplange lipsa dialogului si organizarea de astfel de actiuni in forta, precum si raspandirea cu buna stiinta de informatii false. Avand in vedere ca, recent, organizatia Greenpeace Romania a lansat alte acuzatii grave si false despre o serie de lucrari silvice derulate in judetul Sibiu, constatam ca organizatia respectiva actioneaza cu rea credinta, avand ca obiectiv prejudicierea deliberata a imaginii si intereselor Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva. In consecinta, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva va utiliza toate parghiile legale pentru a recupera prejudiciile create si va sesiza organele de cercetare penala.

Reamintim ca Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a introdus deja in Catalogul National al Padurilor Virgine si Cvasivirgine 9.983 de hectare si in prima jumatate a acestui an a identificat si propus spre includere in acest catalog, conform Ordinului de Ministru 2525/2016, inca 3.840,46 de hectare de paduri virgine si cvasivirgine. Acest proces este unul in derulare, Romsilva analizand anual, pentru identificarea padurilor virgine si cvasivirgine, peste 300 de mii de hectare fond forestier aflat in proprietatea publica a statului.

De asemenea, 24.679,4 hectare de paduri virgine si seculare de fag au fost introduse recent in Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO, din acestea, 24.341,3 de hectare fiind in proprietatea publica a statului si administrate de Romsilva.

Obiectivul principal al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva il reprezinta gestionarea durabila a celor peste trei milioane de hectare de padure aflate in proprietatea publica a statului, precum si protejarea biodiversitatii si ecosistemelor din fondul forestier administrat.

 

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

Bucuresti, 31.08.2017

 

 

1 comentariu2926 vizualizări31 august 2017




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0