Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 17 Ianuarie 2019 - 11992 vizitatori azi
Azi incepe concursul de educatie ecologica "Scoala Zero Waste" editia 2018.

237 scoli din 37 de judete si din Bucuresti au fost selectate sa participe in a 6-a editie a competitiei "Scoala Zero Waste", organizata in parteneriat cu Continental Anvelope Romania si impreuna cu LIDL, pentru un viitor mai bun. 21.891 de elevi vor participa direct la actiunile de educatie ecologica organizate pe parcursul concursului in cadrul scolilor participante, iar cei mai silitori elevi vor participa in luna august la o tabara de educatie ecologica organizata de EcoStuff Romania, "Zero Waste Summer Camp". Judetul cu cele mai multe scoli inscrise este Vaslui, cu 18 de scoli, urmat de Iasi si Suceava cu cate 17 scoli inscrise in competitie.

 "Scoala Zero Waste" este un concurs national de educatie ecologica si colectare selectiva destinat tuturor scolilor din invatamantul primar si gimnazial din Romania. Proiectul "Scoala Zero Waste" a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 in cadrul Galei Energy Globe Award Romania si a castigat locul 3 la categoria Tineret, din 178 de tari, in cadrul Energy Globe World Awards 2017 de la Tehran, Iran

 Perioada de desfasurare a competitiei este 5 Martie - 11 Mai.

 Noutatea editiei cu numarul 6 o reprezinta impartirea competitiei in 2 sectiuni, clasele 1-4 si clasele 5-8. Astfel, participantii beneficiaza de activitati potrivite varstei si nivelului de cunostinte. Prin activitatile sectiunii Clasele 1-4 incercam sa-i facem pe cei mici sa prinda drag de natura, sa invete s-o protejeze si sa inceapa sa colecteze selectiv, pentru a forma o generatie de tineri responsabili fata de mediul inconjurator. Activitatile sectiunii Clasele 5-8 ii indeamna pe participanti sa caute solutii si sa le aplice pentru a limita cantitatea de deseuri pe care o genereaza si mai mult, sa-i determine si pe ceilalti din comunitate sa le urmeze exemplu, prin mici proiecte si actiuni benefice mediului inconjurator si comunitatii.

 Scoala Zero Waste 2018 aduce de doua ori mai multe premii, castigatorii fiecarei sectiuni putand primi table interactive, calculatoare, imprimante multifunctionale, videoproiectoare si ecrane de proiectie precum si laptop-uri, tablete, biciclete si multe alte premii surpriza oferite de Continental Anvelope Romania impreuna cu LIDL, pentru un viitor mai bun.

 Zero Waste (Zero Deseuri) este un concept menit sa ghideze oamenii in schimbarea stilului de viata si care incurajeaza regandirea ciclului de viata al resurselor, astfel incat sa imite modul in care natura refoloseste resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuata, amenintarea pentru sanatatea oamenilor, plantelor si animalelor dispare.

 Prin "Scoala Zero Waste" organizatorii, EcoStuff Romania, isi doresc sa creasca nivelul de educatie in ceea ce priveste acest vechi concept potrivit caruia nimic nu se risipeste, iar deseurile sunt privite ca resurse.

 Evolutia scolilor inscrise in concurs va putea fi urmarita pe pagina de Facebook - https://www.facebook.com/scoalazerowaste.

 

Continental in Romania

In perioada 1999-2015, Continental a investit 1,13 de miliarde de euro in activitatile din Romania. Toate cele 5 divizii Continental - Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope si ContiTech - sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si patru centre de cercetare si de dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie al anvelopelor in Bucuresti. Continental avea la finalul anului 2016 aproximativ 18.200 de angajati in Romania.

 

Lidl este prezent in 30 de tari din toata lumea si opereaza aproximativ 10.000 de magazine si peste 140 de centre logistice in 27 de tari din Europa. Lidl are aproximativ 215.000 de angajati, dintre care 5000 in Romania unde retailer-ul german are deschise peste 200 de magazine si 4 centre logistice. Misiunea Lidl in Romania este aceea de a le oferi zilnic romanilor, in zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun pret, direct de la producatori, intr-o larga varietate de sortimente.

 

 

Pentru mai multe informatii:

Email: scoalazerowaste@ecostuff.ro

Site: http://www.ecostuff.ro
Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/scoalazerowaste

 

0 comentarii1988 vizualizări05 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0