Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
"COMUNITARIA-gradina comunitara" te invita la PIATA de SEMINTE LIBERE. SEMINTE DE COMUNITATE.

Luni, 26 martie 2018 incepand cu ora 11.00 - Bistrita. Prima editie. La invitatia si initiativa Asociatiei RURALIS, proiectul Seminte libere - Romania in Tranzitie vine in acest an la Bistrita, cu un eveniment creat in cadrul proiectului de Service Learning "COMUNITARIA - gradina comunitara" - proiect initiat de elevii si profesorii de specialitate din cadrul Liceului Tehnologic Agricol Bistrita si Asociatia RURALIS - Grup de Actiune Locala (G.A.L.) pentru Dezvoltare Durabila in Microregiunea Bistrita-Sieu-Somes.
Detalii despre Comunitaria pe grup: https://www.facebook.com/groups/1502063819878010/

Va invitam sa sarbatorim impreuna, din drag de natura si de oameni, cu ocazia evenimentului "Seminte Libere. Seminte de Comunitate", gazduit de Liceul Tehnologic Agricol Bistrita, Str. Tarpiului, nr. 21.
Acesta este un eveniment ne-comercial (nu se vinde si nu se cumpara nimic). Exersam pretuirea semintelor libere si "fara pret" - nepretuite. Evenimentul este cu intrare libera, organizat in spiritul economiei darului. 
Din programul intalnirii:
- daruire si schimburi de seminte (inclusiv bulbi, butasi, etc) din surplus, cu sursa de provenienta si metodele de ingrijire cat mai transparente. Se incurajeaza promovarea soiurilor locale, traditionale;
- discutii cu oameni minunati si pasionati din Bistrita si din judetul Bistrita-Nasaud, prieteni vechi, prieteni noi, cu proiecte si idei ce ne aduc mai aproape de natura si de suflet, despre : permacultura, lanturi alimentare scurte, mici producatori de hrana sanatoasa, biodiversitate si dezvoltare durabila prietenoasa cu natura. Discutii despre cine suntem si mai ales - de ce facem ce facem!
Si pentru ca stam impreuna mai multe ore, sunteti cu drag bineveniti cu bunatati de casa (gustari, prajituri, ceaiuri etc) - pentru un food share. Mancam impreuna, socializam, deschidem suflete.

Proiectul "Seminte Libere" este initiat in 2014 de catre Adina M. Moise, dezvoltat sub umbrela Asociatiei Romania in Tranzitie si se desfasoara in Bistrita in 26 martie 2018, ca o prima editie, in urma colaborarii cu Asociatia RURALIS.
Foarte important: "nu trebuie sa dai ca sa primesti, nu trebuie sa ai ca sa primesti - sunt regulile cele mai importante pe care dorim sa le ducem mai departe. Si - mai ales, pentru ca Semintele nu le-am inventat noi - ci sunt aici dinaintea noastra, avem datoria sa le pastram mai departe vii, curate, puternice, pentru generatiile care vin" (Adina M. Moise).
Informatii despre activitatea Seminte Libere puteti gasi aici: https://www.facebook.com/semintelibere/
Grupul de peste 13.000 membri aici: https://www.facebook.com/groups/seminte.libere/

 "Pentru mine, acest proiect inseamna comunicare eficienta si prietenie! Punem accentul pe gradinaritul sanatos si traditional, pe dezvoltarea cunostintelor noastre dar mai ales ale proprietarilor de loturi. La finalul acestui proiect visul meu este ca in fiecare dintre noi aceasta experienta de implicare comunitara sa fie o amintire vie si chiar o stare de bine si implinire. Un proiect unic pentru comunitatea bistriteana si foarte important pentru noi. Cu ajutorul tuturor celor implicati acum si a celor care vor veni alaturi de noi pe parcurs, chiar am incredere ca se va implini" (Lorena Flamind - eleva in clasa a X-a la Liceul Tehnologic Agricol Bistrita).

 "COMUNITARIA-Gradina comunitara" este deja parte din noi. Un proiect indraznet, curajos si inedit in acelasi timp, pentru liceul nostru. O echipa de proiect inimoasa, vie, plina de idei, formata din elevi devotati si harnici in parteneriat cu profesori atenti si implicati. Un partener de mare nadejde, fara de care proiectul nu ar fi avut acelasi impact, bun sustinator si prieten fidel Asociatia RURALIS, reprezentata de dl. Cristian Tetcu si echipa.

Nu in ultimul rand sustinatorii nostri, familiile minunate care au crezut in noi si in initiativa noastra, carora le multumim din tot sufletul. Toata aceasta prezenta a dus la desfasurarea unor etape importante ale proiectului. Asteptam cu nerabdare realizarea celorlalte etape care vor imbogati si infrumuseta aceasta idee minunata care a prins viata si care pas cu pas face istorie!" (Liliana Veres - director adjunct Liceul Tehnologic Agricol Bistrita).

0 comentarii2947 vizualizări25 martie 2018




rss 2.0
rss 2.0