Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 17 Ianuarie 2019 - 12162 vizitatori azi
SILVICULTORI DIN ROMANIA SI REPUBLICA MOLDOVA AU MARCAT CENTENARUL MARII UNIRI.

Silvicultori din Romania si Republica Moldova au plantat in 17 aprilie, Padurea Centenar, pe ambele maluri ale Prutului, marcand simbolic un secol de la decizia Sfatului Tarii de la Chisinau prin care Republica Democrata Moldoveneasca a votat unirea cu Regatul Romaniei, la 27 martie 1918, primul pas in unificarea tuturor provinciilor romanesti intr-un singur stat unitar, proces incheiat la 1 decembrie 1918.

In cadrul evenimentului de astazi, au fost plantati 1918 stejari in Romania, in apropiere de orasul Husi, din judetul Vaslui, si 1918 de puieti forestieri in Republica Moldova, in apropiere de localitatea Leuseni, din raionul Hincesti. O echipa de silvicultori din Republica Moldova a participat la actiunea de plantare de la Husi, in timp ce silvicutori din Romania au participat la plantarea de puieti forestieri din Leuseni.

La actiunea de plantare a padurii memoriale au participat ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, conducerea Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, conducerea Agentiei "Moldsilva" din Repubica Moldova, conducerea Directiei Silvice Vaslui si membri ai Federatiei Sindicatelor din Silvicultura "Silva", reprezentanti ai autoritatilor locale, elevi voluntari si jandarmi.

Evenimentul, organizat de Ministerul Apelor si Padurilor din Romania, Ministerul Agriculturii, Dezvoltarii Regionale si Mediului din Republica Moldova, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva si Agentia "Moldsilva" din Republica Moldova, se inscrie in seria de actiuni prin care este marcat Centenarul Marii Uniri din 1918.

Actiunea de plantare a Padurii Centenar este rezultatul colaborarii stranse dintre Regia Nationala a Padurilor - Romsilva si Agentiei "Moldsilva" din ultimii 27 de ani, recent fiind reinnoit "Memorandumul de colaborare" dintre aceste doua institutii care administreaza padurile de stat din Romania si Republica Moldova.

Centenarul Marii Uniri din 1918 va fi marcat de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva prin mai multe evenimente in acest an. Astfel, la intersectia celor trei provincii istorice va fi ridicat "Punctul Fratiei Neamului Romanesc", un observator deschis publicului larg, iar in toamna va fi inaugurata la Muzeul Cinegetic al Carpatilor "Posada" Expozitia jubiliara "100 de ani de Silvicultura in Romania".

          Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare de paduri proprietatea publica a statului si 22 de parcuri nationale si naturale cu o suprafata de aproximativ 850 de mii de hectare.      

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 Bucuresti, 17.04.2018

 

 

0 comentarii1757 vizualizări18 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0