Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 26 Martie 2019 - 6022 vizitatori azi
ROMSILVA A OBTINUT CERTIFICAREA MANAGEMENTULUI FORESTIER LA STANDARDE U.E.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a obtinut recertificarea managementului forestier in sistem international pentru 74,64% din padurile de stat administrate. Obtinerea certificarii pentru cele 2.344.360 de hectare de padure s-a produs in urma unui audit complex efectuat de specialistii unui organism de certificare din Marea Britanie.

Auditorii au verificat in teren, timp de mai multe saptamani, respectarea criteriilor si standardelor privitoare la managementul durabil al padurilor administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.

Cele 2,34 de milioane hectare de paduri de stat administrate de Romsilva sunt grupate in sase certificate ale managementului forestier, cu o valabilitate de cinci ani.

In plus, Romsilva a initiat demersuri pentru obtinerea certificarii managementului forestier pentru alte 127.493 de hectare de padure de pe raza a 11 ocoale silvice din cadrul a 6 directii silvice. Organismul de certificare a efectuat deja o prima evaluare a acestor paduri, iar daca in urma evaluarii principale va fi obtinuta certificarea, atunci 78,69% din padurile de stat administrate de Romsilva vor fi certificate la standarde internationale.

Certificarea managementului forestier garanteaza ca padurile administrate sunt gestionate durabil si ofera clientilor si consumatorilor finali siguranta ca lemnul sau produsele din lemn au o provenienta certa, din paduri gospodarite durabil, conform celor mai stricte norme silvice si legale.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a demarat inca din anul 2000 demersurile privind certificarea managementului forestier la standarde internationale. Suprafata padurilor certificate a crescut, in timp, de la 1 milion de hectare in anul 2004, la 2,31 milioane de hectare in anul 2013.

          Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare de paduri proprietatea publica a statului si 22 de parcuri nationale si naturale cu o suprafata de aproximativ 850 de mii de hectare.

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 

0 comentarii1813 vizualizări24 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0