Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Miercuri 20 Martie 2019 - 20118 vizitatori azi
Scoala Zero Waste Editia 2018 si-a desemnat castigatorii.

Concursul National de Educatie Ecologica Scoala Zero Waste editia 2018 a ajuns la final. Pe durata celor 10 saptamani de concurs, scolile participante au fost incurajate (si punctate pentru asta) sa organizeze numeroase sesiuni de educatie ecologica, proiectii de materiale educative si ateliere de reciclare creativa, atat pentru ei, cat mai ales pentru ceilalti elevi din scoala si pentru comunitatea locala.

 "Scoala Zero Waste" este un concurs national de educatie ecologica destinat tuturor scolilor din invatamantul primar si gimnazial din Romania. Proiect realizat cu sustinerea Continental Anvelope Timisoara, partener traditional si impreuna cu Lidl pentru un viitor mai bun.

 Editia 2018 a concursului a dat ocazia scolilor sa castige mult mai multe premii decat in anii precedenti. Scolile au putut opta pentru una din cele doua sectiuni ale concursului (clasele I-IV si V-VIII), cu activitati adaptate pe segmentul respectiv de varsta. Activitatile claselor I-IV au pus accent pe creativitatea celor mici si pe deprinderea colectarii selective de la o varsta frageda, in timp ce clasele V-VIII au putut oferi solutii pentru diminuarea cantitatii de deseuri generata, refolosirea sau transformarea deseurilor precum si crearea de mini proiecte pentru a-si transforma scoala intr-una Zero Waste. Lista activitatilor a cuprins si cateva activitati comune, cum ar fi "Calcularea amprentei de carbon", "Creste-ti singur mancarea" sau "Bike to school".

 Cei 21.891 de elevi direct inscrisi in competitia SZW2018 au realizat 78 de actiuni de curatenie si 66 de actiuni de plantare (cu peste 8.000 de puieti de arbori forestieri si pomi fructiferi plantati). Au fost recuperate 20 de tone de plastic, 96 de tone de hartie si carton, 3 tone aluminiu si 18 tone deee-uri.

 "Copiii de azi sunt adultii care vor inventa ziua de maine. Pentru ca ne-am asumat misiunea de a crea un viitor mai bun, am ales sa sprijinim proiectul Scoala Zero Waste editia 2018, care isi propune sa formeze adulti responsabili, capabili sa genereze schimbari in bine. Dorim sa-i felicitam pe toti participantii la acest proiect, care si-au adus astfel contributia la o lume mai curata", a declarat Cristina Hanganu, Directorul Departamentului de Comunicare si CSR al Lidl Romania.

 Marii castigatori ai editiei cu numarul 6 a concursului Scoala Zero Waste sunt:

 Sectiunea CLASELE I-IV

 Premiul I si Trofeul "Scoala Zero Waste" 2018 - Tabla interactiva si videoproiector

Scoala Gimnaziala Domino Servite, Voiteg , Timis

 

Premiul II - Calculator si imprimanta multifunctionala

Scoala Gimnaziala "Ion I. Graure", Balteni, Olt

 

Premiul III - Videoproiector

Scoala Gimnaziala "Ion Luca Caragiale", Tulcea, Tulcea

 

Mentiuni - Imprimanta multifunctionala

Scoala Gimnaziala Nr. 4 "Elena Donici Cantacuzino", Pucioasa, Dambovita

Scoala Gimnaziala " Alexandra Nechita", Vaslui, Vaslui

Scoala Gimnaziala "Mihai Viteazul", Craiova, Dolj

 

Sectiunea CLASELE V-VIII

 Premiul I si Trofeul "Scoala Zero Waste" 2018 - Tabla interactiva si videoproiector

Scoala Gimnaziala  Nr. 1 Pericei, Salaj

 

Premiul II - Calculator si imprimanta multifunctionala

Scoala Gimnaziala  Nr. 1, Satu Mare, Suceava

 

Premiul III - Videoproiector

Scoala Gimnaziala "Sf. Dumitru", Craiova, Dolj

 

Mentiuni - Imprimanta multifunctionala

Scoala Gimnaziala "Ion I. Graure", Balteni, Olt

Liceul cu Program Sportiv, Botosani, Botosani

Liceul Tehnologic Bilteni, Structura Scoala Gimnaziala Nr. 1 Pesteana-Jiu, Pesteana Jiu, Gorj

 

Mentiune speciala - Participare Tabara

Scoala Gimnaziala "Elena Donici Cantacuzino", Pucioasa, Dambovita

 

Profesorii coordonatori ai primelor 3 scoli clasate primesc cate o tableta din partea organizatorilor, pentru a-i ajuta in continuare in procesul educational.

 

Le multumim pentru implicare si ii felicitam pe toti profesorii coordonatori pentru sustinerea educatiei ecologice si a protectiei mediului inconjurator.

 "Continental Anvelope Timisoara sprijina proiectul "Scoala Zero Waste", creat si derulat de EcoStuff Romania inca din 2013, de la momentul cand ni s-a propus acest parteneriat. Suntem incantati sa constatam ca de la an la an programul se extinde la nivelul intregii tari, fiind implicati pana acum peste 60.000 de elevi, din peste 600 de scoli, care invata sa fie responsabili cu mediul inconjurator. Inca de la inceput acest proiect ne-a atras interesul datorita componentei sale ecologice, iar urmatorul lucru a fost sa apreciem educatia pe care proiectul o ofera elevilor de scoala gimnaziala. Este foarte important ca generatia tanara sa creasca apreciind un comportament prietenos cu mediul inconjurator" - Anca Fiat, Manager Comunicare si Relatii Publice, Continental Anvelope Timisoara

 Fiecare scoala castigatoare va desemna 5 copii care impreuna cu profesorul coordonator vor participa in perioada 22 - 26 August la Tabara "Zero Waste Summer Camp" organizata in Judetul Arad. Dintre acesti elevi vor fi desemnati castigatorii editiei 2018 a Concursului. Premiile vor consta in laptopuri, biciclete, tablete si multe altele oferite de Continental Anvelope Timisoara, partener traditional al concursului, impreuna cu Lidl pentru un viitor mai bun.

 

""""""""""""""""""""""""""""""

"Scoala Zero Waste" este un concurs national de educatie ecologica si colectare selectiva destinat tuturor scolilor din invatamantul primar si gimnazial din Romania. Concursul da posibilitatea elevilor si scolilor sa contribuie la protejarea mediului si reducerea poluarii si in acelasi timp sa concureze pentru castigarea premiilor puse in joc. Ajuns la a 6-a editie, s-au implicat in competitia din acest an 237 scoli din 37 de judete si din Bucuresti. Proiectul "Scoala Zero Waste" a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 in cadrul Galei Energy Globe Award Romania si a castigat locul 3 la categoria Tineret, din 178 de tari, in cadrul Energy Globe World Awards 2017 de la Tehran, Iran

 

 

Continental in Romania

In perioada 1999-2017, Continental a investit circa 1.4 miliarde euro in activitatile din Romania. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si  patru centre de inginerie in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie  al anvelopelor in Bucuresti. Continental avea la finalul anului 2017, circa 19.700 de angajati, din care 5.700 sunt ingineri si informaticieni in centrele de cercetare si dezvoltare. Continental isi va mari echipa cu peste 1.000 de noi membri in acest an in Romania.

 Lidl este o companie care actioneaza sustenabil in toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a isi indeplini promisiunea cu privire la calitate si in acelasi timp de a asigura viitorul pentru Lidl si pentru societate. Compania se implica activ in solutionarea nevoilor din comunitatile din care face parte, in cadrul celor 5 piloni centrali: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajatii si partenerii de afaceri.

 

Pentru mai multe informatii:

EcoStuff Romania

0727.922.111

Email: office@ecostuff.ro

Site: http://www.ecostuff.ro
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/scoalazerowaste/

 

0 comentarii2100 vizualizări30 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0