Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Miercuri 20 Martie 2019 - 20062 vizitatori azi
Proiect educativ - "BECLEANUL VERDE".

Marti, 5 iunie, cu ocazia "Zilei Mondiale a mediului" Asociatia Celtic Transilvania impreuna cu Centrul Scolar de Educatie Incluziva (CSEI) si Colegiul National Petru Rares (CNPR) au pus la cale o actiune ecologica, materializata intr-un proiect educativ intitulat "BECLEANUL VERDE".

BECLEANUL VERDE este o actiune a Asociatiei Celtic Transilvania si se deruleaza deja de cativa ani si are ca scop constientizarea populatiei cu privire la problemele mediului inconjurator si activitati ecologice.

In fiecare an au fost tiparite afise cu mesaj ecologic care au fost impartite prin oras dupa care a urmat o ecologizare a unei zone din natura, respectiv padure sau malurile Somesului.

Anul acesta proiectul include, pe langa membrii Asociatiei Celtic Transilvania,  elevi si cadre didactice de la institutiile de invatamant mai sus amintite.

Finalitatea proiectului este cultivarea interesului copiilor fata de protejarea mediului inconjurator si necesitatea adoptarii unui comportament eco-civic fata de natura.

Coordonatorii proiectului sunt Teodor Marza, membru al Asociatiei Celtic Transilvania si presedintele Partidului Ecologist Roman Bistrita Nasaud si Narcis Muresan, presedintele Asociatiei Celtic Transilvania si cadru didactic la Centrul Scolar de Educatie Incluziva Beclean.

Echipele de proiect sunt:

-          Din partea CSEI Beclean, Dir. Prof. Gabriela Rusu, dir. adj. Szekely Emese, instr. Ed. Claudia Curtusan, instr. Ed. Gabriela Valean si instr. Ed. Narcis Muresan, prof. Tatiana Silvesan si ed. Ana Sasarman.

-          Din partea CNPR Beclean, Dir. Prof. Nicula Cristian, prof. Solderea Camelia, prof. Staciu Elisabeta, prof. Muresan Lavinia, prof. Coprcea Nicolae, prof. Nelia Nicula, prof. Cimpan Emese.

Copiilor li se va tine o prelegere despre mediu apoi se va face ecologizarea propriuzisa.  Participantii se vor imparti in echipe, fiecarei echipe le va fi arondat un sector. Activitatea se va desfasura pe malul Somesului.

Responsabilii de proiect au trasat cateva obiective de atins:

-          Constientizarea problemelor de mediu si necesitatea mentinerii unui mediu curat atat in scoala cat si in natura;

-          sa denumeasca actiuni prin care pot contribui la mentinerea curateniei si a sanatatii mediului inconjurator;

-          sa participe activ la protejarea efectiva a mediului inconjurator;

-          formarea la elevi a unei atitudini de respect fata de mediu, cresterea dorintei elevilor de a ocroti si respecta natura, cat si implicarea acestora dar si a comunitatii in activitati concrete de protejare a mediului inconjurator necesare unei vieti sanatoase..

Daca vremea va fi nefavorabila desfasurarii activitatii sau apar situatii neprevazute, aceasta va fi reprogramata la o data ulterioara, pana la sfarsitul anului scolar.

 

0 comentarii1897 vizualizări05 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0