Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 15 Octombrie 2019 - 4074 vizitatori azi
Municipiul Bistrita participa la Ziua Internationala a Reciclarii Deseurilor Electrice!

Municipiul Bistrita se afla pe harta participantilor la Ziua Internationala a Reciclarii Deseurilor Electrice, eveniment organizat pentru prima data pe 13 octombrie 2018 pentru a promova colectarea selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice din intreaga lume. Autoritatile locale si Serviciul Local de Colectare Bistrita, impreuna cu partenerii locali, incurajeaza cetatenii sa se alature acestei initiative europene si sa participe activ la campania din 13-20 octombrie din Municipiul Bistrita.

Cetatenii au ocazia sa scape gratuit de deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) participand la Ziua Internationala a Reciclarii Deseurilor Electrice! Aceasta initiativa a fost dezvoltata de WEEE Forum, asociatia internationala a sistemelor de colectare a deseurilor electrice, alaturi de 26 de membri ai sai si implica in jur de 40 de organizatii diferite din 20 de tari din intreaga lume. Scopul evenimentului este de a creste nivelul de constientizare privind importanta colectarii deseurilor electrice si de a incuraja populatia sa faca acest gest responsabil, fiind sustinuta si de Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec.

Implica-te acum! Aduna aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosesti, dar continui sa le tii in casa si vino cu ele la unul dintre punctele de colectare provizorii ce vor fi disponibile pe 13 octombrie, intre orele 10.00-17.00, in urmatoarele locuri din Bistrita:

  • Str. Andrei Muresanu, zona Lama
  • Bulevardul Decebal,  zona Pietei, intersectie cu Str.Ursului
  • Str. Panait Cerna, zona Casa Alba
  • Piata Independentei Nord, zona Piata Big
  • Centrul de Colectare Bistrita, Str. Zefirului nr.1

Nu ai cum sa transporti singur deseurile electrice la unul dintre punctele de colectare? In perioada 13-20 octombrie, Serviciul Local de Colectare Bistrita asigura preluarea gratuita a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firma sau institutie! Tot ce trebuie sa faci este sa suni gratuit la TelVerde 0800 444 800, numar disponibil zilnic intre orele 9.00-17.00, si sa faci o programare.

Echipa Serviciului Local de Colectare Bistrita asigura colectarea gratuita a acestor deseuri electrice si transportul in siguranta catre fabricile de reciclare acreditate dupa standarde europene, acolo unde aceste deseuri vor fi tratate si reciclate conform normelor de mediu.

"Actiunile de educare si constientizare a importantei reciclarii au fost permanent sustinute de Primaria municipiului Bistrita. Ziua Internationala a Reciclarii Deseurilor Electrice este inca un prilej pe care Primaria Municipiului Bistrita il foloseste pentru a demonstra implicarea in actiunile de colectare selectiva si tratare corecta a deseurilor in general si a DEEE in special.", au declarat reprezentantii Primariei Bistrita.

Raspunde pozitiv la colectarea si reciclarea aparatelor electrice vechi sau uzate, a becurilor si bateriilor! Contribui astfel la protectia mediului si laeconomisirea resurselor Pamantului. In plus, participand la aceasta actiune de colectare, ai sansa sa castigi unul dintre premiile oferite prin tragere la sorti: un cuptor cu microunde, doua aspiratoare bagless, un fier de calcat, un mixer, o cafetiera si doua seturi nivela. Tragerea la sorti a castigatorilor va avea loc pe 20 octombrie, la ora 12.00, la Primaria Bistrita.

Se estimeaza ca in 2018 vor fi generate 50 milioane de tone de deseuri electricela nivel mondial. Doar 20% din deseurile electrice generate la nivel global sunt reciclate in fiecare an, ceea ce inseamna ca, anual, 40 de milioane de tone de deseuri electrice sunt depozitate, incinerate sau tranzactionate ilegal si tratate neconform, iar  acest lucru se intampla in ciuda faptului ca 66% din tarile lumii au o legislatie privind deseurile electrice. Implicatiile sunt pierderi uriase de materii prime valoroase si critice pentru industrie, precum si probleme serioase de sanatate, de mediu si sociale prin transferurile ilegale de deseuri catre tarile in curs de dezvoltare.

Ramai informat! Viziteaza www.colecteaza.ro sau suna gratuit la TelVerde 0800 444 800, pentru mai multe detalii despre colectarea si reciclarea deseurilor electrice si electronice. Alege sa iti respecti intreaga comunitate din care faci parte, legea si, mai ales, mediul inconjurator - colecteaza responsabil deseurile electrice!


Persoana de contact:
Alexandra Trandafir 
PR&Comm Project Manager

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec
Str. Sevastopol, nr. 24, 010992, Sector 1, Bucuresti
Email: alexandra.trandafir@rorec.ro
Tel: 021 232 71 82
Fax: 021 232 71 81
Mobil: 0745 010 711
www.rorec.ro

 

0 comentarii2506 vizualizări11 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0