Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
"Provocare la reciclare! "

Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita - Nasaud lanseaza in data de 11 februarie 2019 proiectul educational  "Provocare la reciclare! ", care va fi  realizat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud si Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec- reprezentata prin Serviciul Local de Colectare- I.I. Mina Nedelea. Se doreste a fi o continuare a proiectului "Da la reciclat bateriile descarcate, becurile consumate si electronicele mici uzate!", desfasurat pe parcursul a 4 editii consecutive,  in perioada 2014-2018 si care a avut un real succes in randul scolilor din mediul urban si rural.

          Proiectul se va desfasura pe raza judetului Bistrita Nasaud, in unitatile scolare care au fost premiate in editiile anterioare ale proiectului si va avea ca scop promovarea beneficiilor colectarii selective a echipamentelor electrice si electronice (DEEE), a bateriilor uzate, a corpurilor de iluminat, precum si cresterea gradului de constientizare a publicului larg asupra obligatiilor de mediu din acest domeniu. Pentru cele trei categorii de deseuri ce urmeaza a fi colectate, se vor monta kituri in fiecare unitate de invatamant inscrisa in proiect.

          Nivelurile de invatamant din care fac parte unitatile scolare care vor concura (si care au fost premiate in editiile anterioare) vor fi urmatoarele:

•         prescolar;

•         primar si gimnazial;

•         liceal

          Editia 2018-2019 a Proiectului se va desfasura in perioada 11 februarie 2019 - 5 iunie 2019, pe 2 sectiuni :

-  cea mai mare cantitate de deseuri colectata (obtinuta prin insumarea celor trei categorii de deseuri colectate);

-  cea mai activa si responsabila unitate de invatamant inscrisa in proiect.

          La finalul proiectului vor fi premiate cele doua sectiuni in cadrul unei festivitati ce va avea loc in data de 5 iunie 2019.

          Toti scolarii inscrisi in proiect vor primi Certificate de participare, iar cadrele didactice coordonatoare vor primi Diplome de participare si voluntariat.

          Regulamentul oficial al proiectului, va fi postat pe site-ul Agentiei pentru Protectia Mediului Bistrita Nasaud www.apmbn.anpm.ro sectiunea proiecte si cel al Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita-Nasaud www.isjbn.ro.

 

 

Cu deosebita consideratie,

   Director Executiv - biolog-chimist Sever Ioan ROMAN

 

 

 

 

 

0 comentarii2898 vizualizări13 februarie 2019




rss 2.0
rss 2.0