Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Luni 19 August 2019 - 828 vizitatori azi
AMPLA ACTIUNE DE IGIENIZARE LA NIVEL NATIONAL.

Ziua Pamantului a fost marcata luni, 22 aprilie, la nivel national, printr-o ampla actiune de igienizare organizata de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva si Ministerul Tineretului si Sportului. Ministrul Tineretului si Sportului, Constantin - Bogdan Matei, silvicultori din cadrul Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva si Directiei Silvice Ilfov, presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache, componenti ai echipei nationale de rugby, precum si numerosi voluntari, inclusiv juniori ai cluburilor sportive si elevi ai liceelor cu profil sportiv, au participat la igienizarea Padurii Baneasa din Bucuresti, iar Ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, Gheorghe Mihailescu, reprezentanti ai Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Gorj, silvicultorii Directiei Silvice Gorj si numerosi voluntari au participat la igienizarea padurii Dragoieni, in apropiere de municipiul Targu Jiu.

            La nivel national, Directiile Judetene pentru Sport si Tineret in parteneriat cu Directiile Silvice au organizat luni pe raza ocoalelor silvice din structura Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva ample actiuni de igienizare, la care au participat numerosi voluntari.

            Ziua Pamantului este marcata anual pe 22 aprilie de peste un miliard de oameni din 193 de tari. Sarbatoarea mondiala a fost instituita de Adunarea Generala a ONU in urma cu zece ani, pentru a atrage atentia asupra schimbarilor climatice dar si pentru a sublinia dorinta comuna a statelor membre de dezvoltare echilibrata, stabila, pentru un viitor mai curat si mai verde.

            Sarbatoarea isi are originea in Statele Unite, in 1970, cand senatorul american Gaylord Nelson impreuna cu numerosi voluntari au organizat Ziua Pamantului la care au participat peste 20 de milioane de americani. Doua decenii mai tarziu, sarbatoarea a fost extinsa la nivel mondial, la care au participat peste 200 de milioane de oameni din 141 de tari, cea mai mare manifestare pentru mediu la nivel mondial.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva este implicata anual in numeroase actiuni de igienizare a fondului forestier si a zonelor limitrofe, prin directiile silvice si administratiile parcurilor nationale si naturale, la care participa numerosi voluntari.

Actiunea de igienizare a padurilor si a zonelor limitrofe fondului forestier se doreste a fi un semnal de alarma, dar si un indemn adresat amatorilor de drumetii in natura, pentru a fi mai responsabili si atenti cu natura, sa nu arunce deseuri in locurile de campare sau pe traseele turistice din paduri sau in parcurile nationale si naturale.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare paduri proprietate publica a statului, aproximativ 48% din totalul padurilor din Romania, din acestea, 2.471.053 hectare, adica aproape 80%, detin certificarea managementului forestier in sistem international.     

 

 BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 

0 comentarii1449 vizualizări22 aprilie 2019
rss 2.0
rss 2.0