Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Luni 19 August 2019 - 946 vizitatori azi
Pui de urs din Josenii Bargaului preluat de Centrului Pentru Reabilitare Ursilor Orfani de la Balan.

In data de 24.04.2019 un reprezentant al Agentiei pentru Protectia Mediului Bistrita- Nasaud a participat la actiunea de predare a unui exemplar din specia urs brun, pui cu varsta de sub un an (femela) catre Centrul Pentru Reabilitare Ursilor Orfani din localitatea Balan, judetul Harghita.

Puiul de urs a fost gasit in data de 23.04.2019, blocat intr-un pom fructifer dintr-o ograda de pe raza localitatii Josenii Birgaului, in vecinatatea raului Bistrita, pe raza fondul cinegetic 24 Cusma, gestionat de Regia Publica Locala Ocolul Silvic al Municipiului Bistrita RA. Cel mai probabil puiul a ajuns acolo haituit de cainii de la stanele din zona.

In urma discutiilor dintre gestionarul fondului cinegetic si specialistii in domeniul conservarii populatiei de urs brun si avand in vedere ca nu a putut fi identificata in teren mama puiului, s-a luat decizia ca acesta sa fie predat unui centru de reabilitare, intrucat sansele de supravietuiere, daca ar fi fost eliberat in mediul salbatic, ar fi fost minime. Astfel au fost contactati reprezentantii Centrului Pentru Reabilitare Ursilor Orfani din localitatea Balan, judetul Harghita, detinut de catre Asociatia pentru Conservarea Valorilor Naturii (ACNV) in vederea preluarii puiului de urs.

Exemplarul de urs, in stare buna de sanatate a fost preluat de un reprezentant al centrului de reabilitare al ursilor orfani din localitatea Balan in cursul zilei de miercuri 24.04.2019, in prezenta reprezentantilor Agentiei pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud, ai Garzii Nationale de Mediu Comisariatul Judetean Bistrita-Nasaud si ai Regiei Publice Locale Ocolul Silvic al Municipiului Bistrita RA cu repectarea tuturor formalitatilor si prevederilor legale in vigoare.

 

 

Director Executiv

biolog-chimist Sever Ioan ROMAN

0 comentarii1582 vizualizări26 aprilie 2019
rss 2.0
rss 2.0