Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Luni 19 August 2019 - 902 vizitatori azi
BUGETUL ROMSILVA, PREVEDE CRESTEREA SEMNIFICATIVA A INVESTITIILOR.

Bugetul de venituri si cheltuieli al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva a fost aprobat de Guvernul Romaniei in sedinta de miercuri, 24 aprilie. In bugetul aprobat, Romsilva are prevazute venituri de 2,44 miliarde de lei si cheltuieli de 2,35 miliarde de lei, fiind alocate sume mai mari, comparativ cu anul trecut, pentru investitii in construirea si reabilitatea drumurilor forestiere si a lucrarilor de corectare a torentilor, in regenerarea, ingrijirea si protectia padurilor proprietatea publica a statului, reconstructia ecologica a terenurilor degradate, precum si in lucrari de infiintare a perdelelor forestiere de protectie.

Astfel, pentru construirea si reabilitarea drumurilor forestiere, Romsilva va investi in acest an 155,12 milioane lei, in crestere cu aproximativ 40% fata de anul trecut. Sunt prevazute a fi executate  lucrari la 697 de obiective de investitii cu o lungime totala de 3.093 de kilometri, din care 320 de kilometri drumuri noi.

Pentru lucrarile de regenerare a padurilor, Romsilva va investi in acest an 192,48 milioane de lei, o suma in crestere cu 15% comparativ cu anul trecut. In cursul celor doua campanii de impaduriri va fi regenerata o suprafata de 12.615 hectare fond forestier, din care 7.935 de hectare prin regenerari naturale si 4.680 de hectare prin regenerari artificiale, prin lucrari de impaduriri, urmand a fi plantati peste 27 de milioane de puieti forestieri.

De asemenea, pentru lucrarile de amenajare a padurilor proprietatea publica a statului vor fi investite 32 de milioane  lei, iar pentru masurile de protectie a padurilor, alte 23 de milioane lei.

Din surse proprii, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva va investi 68 milioane de lei in pepinierele silvice, centrele de productie, hergheliile de stat, amenajari vanatoresti si piscicole, precum si achizitia de utilaje moderne, pentru sporirea gradului de mecanizare si a productivitatii muncii.

In acest an, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva va aloca un buget de 30 milioane de lei pentru administrarea celor 22 de parcuri nationale si naturale si a Muzeului Cinegetic al Carpatilor "Posada".

De la Bugetul de stat, Romsilva va beneficia in acest an de alocarea a 33,28 milioane de lei pentru infiintarea de perdele forestiere de protectie, fiind realizate deja pana in acest moment lucrari de impaduriri pe o suprafata de peste 13 hectare.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare paduri proprietate publica a statului, aproximativ 48% din totalul padurilor din Romania, din acestea, 2.471.053 hectare, adica aproape 80%, detin certificarea managementului forestier in sistem international.     

   

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 

 

0 comentarii1540 vizualizări26 aprilie 2019
rss 2.0
rss 2.0