Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Miercuri 27 Mai 2020 - 18778 vizitatori azi
STANDARDUL DE CERTIFICARE A MANAGEMENTULUI FORESTIER RECONFIRMAT DE AUDITORI.

Auditorii internationali apartinand organismului Soil Association confirma mentinerea certificarii managementului forestier pentru padurile proprietate publica a statului administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.

Astfel, in perioada ianuarie - mai a.c., Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a fost auditata, prin mai multe misiuni in teren, de specialistii organismului de certificare care au constatat indeplinirea cu rezultate foarte bune a tuturor cerintelor acestor standarde.

            "In cadrul auditului, am urmarit respectarea aspectelor legislative nationale si internationale, la care Romania este parte semnatara, dar si modul in care sunt identificate si mentinute elementele de biodiversitate prin implicarea comunitatilor locale si a altor factori interesati. Rezultatele au fost unele pozitive, iar recomandarea echipei de audit a fost aceea de mentinere a certificatului pentru management forestier", au specificat Janette McKay si Marius Turtica, auditori Soil Association.

De la inceputul acestui an, procesul de certificare la standarde internationale a fost extins la ocoalele silvice Ulmeni, Sighetu Marmatiei si Somcuta Mare din cadrul Directiei Silvice Maramures, pentru o suprafata cumulata de peste 16.000 hectare.

Astfel, suprafata padurilor proprietate publica a statului care detine certificarea managementului forestier la standarde internationale a crescut la 2.485.912 hectare, ceea ce reprezinta 79,5% din suprafata padurilor de stat administrate de Romsilva.

Certificarea managementului forestier la standarde internationale reprezinta garantia ca padurile administrate sunt gestionate durabil, conform celor mai stricte standarde si norme din silvicultura. De asemenea, certificarea ofera siguranta ca lemnul are o provenienta certa si legala.

Organismul international de certificare verifica anual, in teren, respectarea cerintelor specifice standardului de certificare.

Primele demersuri pentru certificarea managementului forestier la standarde internationale au fost initiate de Romsilva in urma cu 19 ani, suprafata padurilor certificate crescand, in timp, de la 1 milion de hectare in anul 2004, la 2,48 milioane de hectare in prezent.

            Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare de paduri proprietatea publica a statului si 22 de parcuri nationale si naturale cu o suprafata de aproximativ 850 de mii de hectare.

 

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 

 

0 comentarii2611 vizualizări14 mai 2019
rss 2.0
rss 2.0