Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Luni 19 August 2019 - 554 vizitatori azi
PESTE 140 DE TONE DE DESEURI COLECTATE IN ACTIUNEA DE IGIENIZARE.

Peste 140 de tone de deseuri au fost colectate, la nivel national, de cei 5.400 de voluntari, alaturi de silvicultori ai Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva si de reprezentanti Ministerului Tineretului si Sportului, in cadrul unei ample actiuni de igienizare a fondului forestier si a zonelor limitrofe, prin care a fost marcata, pe 22 aprilie, Ziua Pamantului.

         La actiunea de igienizare au participat ministrul Tineretului si Sportului, Constantin - Bogdan Matei, ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, Gheorghe Mihailescu, silvicultori din cadrul directiilor silvice si administratiilor parcurilor nationale si naturale, reprezentanti ai directiilor judetene pentru Sport si Tineret si 5.400 de voluntari in intreaga tara.

         Toate deseurile colectate au fost transportate in locurile speciale de depozitare pentru a fi reciclate sau neutralizate.

Actiunea de igienizare a padurilor si a zonelor limitrofe fondului forestier s-a dorit a fi un semnal de alarma si un indemn adresat amatorilor de drumetii in natura, pentru a fi mai responsabili si atenti cu natura, sa nu arunce deseuri in locurile de campare sau pe traseele turistice din paduri sau in parcurile nationale si naturale.

         Ziua Pamantului este marcata anual pe 22 aprilie de peste un miliard de oameni din 193 de tari. Sarbatoarea mondiala a fost instituita de Adunarea Generala a ONU in urma cu zece ani, pentru a atrage atentia asupra schimbarilor climatice dar si pentru a sublinia dorinta comuna a statelor membre de dezvoltare echilibrata, stabila, pentru un viitor mai curat si mai verde.

         Sarbatoarea isi are originea in Statele Unite, in 1970, cand senatorul american Gaylord Nelson impreuna cu numerosi voluntari au organizat Ziua Pamantului la care au participat peste 20 de milioane de americani. Doua decenii mai tarziu, sarbatoarea a fost extinsa la nivel mondial, la care au participat peste 200 de milioane de oameni din 141 de tari, cea mai mare manifestare pentru mediu la nivel mondial.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva este implicata anual in numeroase actiuni de igienizare a fondului forestier si a zonelor limitrofe, prin directiile silvice si administratiile parcurilor nationale si naturale, la care participa numerosi voluntari.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare paduri proprietate publica a statului, aproximativ 48% din totalul padurilor din Romania, din acestea, aproape 80% detin certificarea managementului forestier in sistem international. 

 

 BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

0 comentarii1386 vizualizări20 mai 2019
rss 2.0
rss 2.0