Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 09 Iulie 2020 - 4134 vizitatori azi
Patrula de Reciclare de la debutul sau din 2011, atinge un nou record - 6 milioane de kilograme!

Cantitatea totala de deseuri electrice care s-a colectat in Romania datorita profesorilor si elevilor voluntari din programul Patrula de Reciclare (de la debutul sau din 2011), atinge un nou record - 6 milioane de kilograme!   

Scolile, din ce in ce mai eficiente in promovarea colectarii responsabile in Romania
 
La Editia 2018-2019 a programului au participat, in toata tara, 485 de unitati de invatamant inscrise ca Patrule de Reciclare si 150 de Scoli-Suporter, care isi ajuta colegii.
 
"Reactia comunitatilor la apelurile Patrulelor a inceput sa se concretizeze in cantitati importante de aparate electrice casate. Din luna septembrie 2018 pana acum, in iunie 2019, in cadrul programului au fost trimise la reciclare peste 2.600.000 kg de aparate electrice defecte. Este cea mai mare cantitate stransa intr-un interval similar, pana acum, si ne-a facut sa depasim recordul de 6.000.000kg colectate in total. Acest lucru ne confirma ca programul nostru face o diferenta in educatia de mediu, in comunitate si in felul cum oamenii privesc responsabilitatea sociala. Ne bazam pe voi sa mergem mai departe, impreuna!" a declarat Andreea Idriceanu Calev, Communication Manager al Asociatiei RoRec.
 
98 de gradinite, scoli si licee castiga premiile locale la Editia a VIII-a ("Editia Suporterilor") a Patrulei de Reciclare. Sunt voluntarii de top care si-au mobilizat comunitatile sa trimita la reciclare cantitati-record de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE).
 
Patrula de Reciclare este o platforma care incurajeaza, cu succes dovedit, si implicarea scolilor din mediul rural. O treime dintre premiantii locali sunt gradinite, scoli si licee din sate si comune. Pentru copiii de aici, programul este o sansa de afirmare la nivel national, in rand cu scolile din orasele mari.
 
"Atunci cand tu faci ceva bun si arati unui om ca si el poate face la fel, omul acela va ajuta, la randul lui, si pe altii sa inteleaga acest lucru. Asa putem sa devenim mai multi, cei care procedam corect, si sa schimbam ceva cu adevarat" spune unul dintre tinerii Agenti ai Patrulei.
 
Care sunt premiantii comunitatii dumneavoastra?
 
Rata impresionanta de reinscriere a scolilor in Patrula de Reciclare dovedeste, in primul rand, ca programul este o experienta apreciata de elevi si de cadrele didactice. De asemenea, dovedeste ca activitatea lor de informare convinge din ce in ce mai eficient familiile, intreprinderile si autoritatile sa se debaraseze corect de aparatele electrice defecte sau vechi.
 
Suporterii - firmele si institutiile care caseaza DEEE vor decide cine ia premiile nationale, in toamna
 
Editia nu s-a incheiat, ba dimpotriva, intra in etapa decisiva pentru premiile nationale!
Premiile nationale vor fi acordate echipelor locale care vor reusi sa contribuie la colectarea celor mai mari cantitati DEEE/locuitor.
 
Pe perioada verii vor conta deseurile electrice predate la reciclare de catre cetateni, firme, companii si institutii, in beneficiul copiilor din program. Cei care doresc sa ajute elevii se pot debarasa de aparatele electrice si electronice, becurile arse si bateriile consumate simplu si gratuit. Ei pot comanda preluarea aparatelor mari, de la sediu sau domiciliu, la TelVerde 0800 444 800 sau completand formularul online.
 
Astfel, unul dintre cele mai ample si de durata programe de educatie de mediu din Romania continua cu noi performante la care suntem invitati sa contribuim, fiecare dintre noi.
 
Cu ganduri bune,

Ada Lungu

Editor PR
Patrula de Reciclare
Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec

Mobil: 0720 361 628
Fax: 021 232 71 81
www.rorec.ro
www.patruladereciclare.ro  
www.facebook.com/patruladereciclare

0 comentarii2527 vizualizări14 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0