Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 14 August 2020 - 6368 vizitatori azi
Va vestim primavara si odata cu ea sosirea pasarilor migratoare!

Pentru a sarbatori acest fapt, Grupul Milvus a pornit deja cele doua camere care transmite in direct din cuiburile din localitatea Dumbravioara, judetul Mures.  Linkurile sunt active si isi asteapta spectatorii la WEBcam  berze 1 - https://milvus.ro/webcams/storkcam1/(inca gol) si WEBcam berze1  - https://milvus.ro/webcams/storkcam2/ (spectatorii ne-au semnalat prezenta a doua berze care incep sa aranjeze cuibul).

Si tot in direct, de data aceasta din oras, va fi camera dintr-un cuib de vanturel rosu situat in geamul bucatariei al unui prieten al asociatiei noastre din cartierul Dambu Pietros din Tirgu Mures.

Din aceasta primavara, frumoasele pasari migratoare vor avea un alt tip de cuib! Mult mai maleabil si usor de instalat. Grupul Milvus s-a dedicat in ultimii ani realizari unor suporturi mai moderne avand in vedere ca multe dintre cuiburile vechi - de zeci de kilograme - din Transilvania s-au rupt, au cazut sau sunt intr-o stare proasta.

Vor beneficia de aceste suporturi localitati din Harghita si Mures, precum Ihod, Filipisu Mic, Santana de Mures, Cerghid, Craciunesti etc.

Multumim celor care iubesc animalele salbatice si au contribuit prin donatii la Swimathon 2019 pentru realizarea cuiburilor.

Mai mult, 22 de persoane din cele doua judete sunt de anul acesta custozi de berze, adica vor monitoriza cuiburile din imediata apropiere a caselor unde locuiesc si ne vor transmite date despre intermezzo-ul de primavara - vara al berzelor.

Astfel, initiem un proiect de stiinta cetateneasca (citizen science) menit sa ne aduca informatii pretioase despre barza alba.

 

 

Mai mult, Grupul Milvus pune la dispozitia prietenilor naturii un nou app, gratuit, de determinare a pasarilor din Romania. Primul de acest fel, aplicatia va ajuta sa recunoasteti 175 de pasari, sa invatati speciile din tara noastra sau sa va jucati.

Mai multe, aici - https://milvus.ro/primul-app-pentru-determinarea-pasarilor-din-romania/

Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie Iulia Vizi (interiviuri limba romana) - 0747 4162 80 si Szabó D. Zoltán (maghiara) - 0745 590082.

La cerere sa vom furniza cadre de la amplasarea noilor cuiburi, respectiv, secvente din cuib sezonul 2019.

 

 

0 comentarii1960 vizualizări20 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0