Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 14 August 2020 - 4178 vizitatori azi
Sarbatorim impreuna prin activitati ACASA ZIUA MONDIALA A APEI 2020.

Administratia Bazinala de Apa (ABA) Somes-Tisa a luat o serie de masuri in contextul prevenirii raspandirii noului Coronavirus, printre acestea fiind si suspendarea evenimentelor dedicate Zilei Mondiale a Apei,  care este celebrata anual in data de 22 martie.

In contextul actual, cand igiena stricta este o modalitate simpla si eficienta de a ramane sanatosi, intelegem mai mult ca oricand, importanta accesului tuturor la resursele de apa. Din acest motiv, este important ca de Ziua Mondiala a Apei sa le reamintim tuturor importanta acestei resurse.

Astfel, Administratia Bazinala de Apa Somes-Tisa se alatura proiectului "Ziua Mondiala a Apei - sarbatorim impreuna! Activitati ACASA".  Acest proiect a fost demarat de ABA Arges-Vedea si are ca partneneri trei Administratii Bazinale de Apa (Somes-Tisa, Crisuri si Siret).

Lansam tuturor provocarea de a-si folosi creativitatea pentru a realiza desene, experimente, machete, filmulete, creatii literare sau orice alte materiale, prin care sa atragem atentia asupra protejarii acestei resurse epuizabile: APA. Momentele imortalizate acasa pot fi postate pe pagina de facebook creata pentru acest eveniment - https://www.facebook.com/ziuamondialaaapei.

Obiectivele acestui proiect vizeaza protejarea si conservarea resurselor de apa, intelegerea rolului fiecaruia dintre noi in sustinerea unor practici responsabile fata de apa si mediul inconjurator, precum si promovarea responsabilitatii sociale in situatia de fata, sub amenintarea infectiilor cu noul Coronavirus.

Cadrele didactice interesate de proiect pot solicita informatii suplimentare, in format electronic, pe adresa presa@dast.rowater.ro.

Aceasta perioada dificila ar trebui sa ne constientizeze mai mult ca niciodata asupra rolului pe care resursa de apa il are in viata noastra, a tuturor.

 

Istoric

Decizia instituirii acestei sarbatori a fost luata in cadrul Conferintei Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. In Romania, aceasta zi se sarbatoreste din anul 1993.

Celebrarea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducerea in atentia opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejarii cantitative si calitative a resurselor de apa. Tema de anul acesta este "Apa si schimbarile climatice".

Cu toate ca apa acopera 70% din suprafata pamantului, doar o mica parte din aceasta este apa dulce. Apa potabila disponibila este distribuita inegal pe glob, fapt pentru care sute de milioane de oameni inca nu au acces la aceasta resursa.

 

 

Compartimentul  de presa al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa 

0 comentarii3017 vizualizări20 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0