Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Sambata 28 Noiembrie 2020 - 13374 vizitatori azi
Prioritatile Apelor Romane in aceasta perioada.

In data de 27 martie 2020, ministrul Apelor si Padurilor, Costel ALEXE, alaturi de directorul general al Administratiei Nationale "Apele Romane" (ANAR), Ervin MOLNAR, insotit si de directorii generali adjuncti ANAR, Marius POSTELNICESCU si Flaviu RADU, a convocat o videoconferinta cu directorii Administratiilor Bazinale de Apa (ABA). La aceasta a participat Ioana DIACONESCU, directorul ABA Somes-Tisa.

 Principala prioritate a acestei sedinte a fost o informare cu privire la stadiul implementarii de catre ABA-uri a contractelor de asistenta tehnica pentru pregatirea proiectelor care vor fi finantate din fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare, Axa prioritara 5.

Totodata, s-a pus pus in discutie ca angajatii din cadrul ABA-urilor sa-si desfasoare activitatea in conditii de maxima siguranta avand in vedere contextul raspandirii noului Coronavirus (Covid - 19). In contextul actual, necesitatea unei igiene stricte este o modalitate simpla si eficienta de a ramane sanatosi.

De asemenea, s-a pus in vedere ca ABA-urile in conformitate cu prevederile legale in vigoare, sa atentioneze autoritatile publice locale care sunt direct responsabile de gestionarea regimului deseurilor, in arealul pe care il administreaza, sa igienizeze cursurile de apa.

 Subliniem faptul ca institutia noastra nu are ca obiect de activitate colectarea deseurilor de pe maluri si din cursurile de apa, ci intretinerea albiilor si a malurilor acestora. Astfel, prin programul anual de gospodarire a apelor, pe langa lucrari de decolmatare, reprofilari de albii si terasamente, se intreprind actiuni de cosire si defrisare a suprafetelor acoperite cu vegetatie si degajarea terenurilor de vegetatia cosita.

 Aceasta perioada dificila ne reaminteste importanta resurselor naturale in vietile noastre, indiferent de statutul social, economic sau cultural.

  

 

Compartimentul de presa al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa 

0 comentarii4312 vizualizări30 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0